Göç İdaresi Başkanlığından 15 Temmuz 'İrade Bizim Zafer Bizim' programı

Göç İdaresi Başkanlığı, 15 Temmuz anma etkinlikleri kapsamında 'İrade Bizim Zafer Bizim' programı düzenledi; şehitler anıldı, FETÖ yöntemleri ve dezenformasyon ele alındı.

Yayın Tarihi: 15.07.2026 19:03
Güncelleme Tarihi: 15.07.2026 19:03

Göç İdaresi Başkanlığından 15 Temmuz 'İrade Bizim Zafer Bizim' programı

Göç İdaresi Başkanlığınca düzenlenen 'İrade Bizim Zafer Bizim' programı

Göç İdaresi Başkanlığınca 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında 'İrade Bizim Zafer Bizim' programı düzenlendi. Şehit Kadir Kırbaç Konferans Salonu'nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşenler ve gaziler anılarak milli birlik ve beraberlik duygusu vurgulandı.

Başkan Muhammet Selami Yazıcı'nın değerlendirmesi

Göç İdaresi Başkanı Muhammet Selami Yazıcı, 15 Temmuz 2016 gecesi yaşananların salt bir darbe girişimi olmadığını; Türkiye Cumhuriyeti'nin anayasal düzeninin, hukuk devleti ilkesinin, demokratik kurumlarının ve milli iradeye dayanan yönetim anlayışının hedef alındığını belirtti. Yazıcı, milletin ve devletin kararlı duruşu ile kamu kurumlarının anayasal düzeni koruma iradesi sayesinde ihanet girişiminin başarısızlığa uğratıldığını ifade etti.

Yazıcı'nın konuşmasında öne çıkan vurguların başında, "Anayasamızın 6'ncı maddesinde açıkça ifade edildiği üzere; 'Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir.'" ifadesi yer aldı. Yazıcı, bu ilkenin Cumhuriyetin temel dayanaklarından biri olduğunu belirterek, kamu görevlerinin yalnızca anayasa, kanunlar ve hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde icra edilmesinin önemine değindi.

Yazıcı, İçişleri Bakanlığı'nın devlet için taşıdığı stratejik önem üzerinde durdu ve güçlü devletin güçlü kurumlarla mümkün olduğu tespitini paylaştı. Buna bağlı olarak liyakat, ehliyet ve görev bilincine sahip kamu görevlilerinin varlığının kurumların güvenilirliğini belirlediğini vurguladı. Yazıcı, 15 Temmuz'u anmanın geçmişi hatırlamak olduğu kadar anayasal düzeni ve milli iradeyi koruma kararlılığını yenilemek anlamına geldiğini söyledi; şehitleri rahmetle anıp gazilere sağlıklı bir ömür diledi.

FETÖ'nün yöntemleri ve dezenformasyon gerçekliği

Emniyet Genel Müdürlüğü Medya-Halkla İlişkiler ve Protokol Daire Başkanı Doç. Dr. İbrahim İrdem, "Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) Tarihsel Süreci ve Son Durum Analizi" başlıklı sunum yaptı. İrdem, örgütün devlet kurumlarına sızma sürecinde kullandığı gizlilik ve sinsi yapılanma yöntemlerine dikkat çekti.

Sunumda ayrıca FETÖ'nün yurt dışındaki firari unsurları aracılığıyla yürüttüğü Türkiye aleyhtarı lobi ve dezenformasyon faaliyetlerine dikkat çekilerek, bu küresel ağlara karşı mücadelenin kararlılıkla sürdüğü belirtildi. Sunumda, darbe girişiminin kırılma noktası olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Milletimizi meydanlara davet ediyorum" çağrısına ve halkın sokaklara çıkarak darbe girişimini engellediğine yer verildi.

Program katılımcıları

Programa Göç İdaresi Başkan Yardımcıları Ramazan Seçilmiş ve Murat Karakaya ile genel müdürler, daire başkanları ve kurum personeli katıldı. Etkinlik, 15 Temmuz anma geleneğinin kurumsal boyutunu ve hukuka, anayasal düzene bağlılık mesajını öne çıkardı.

PROGRAMA, GÖÇ İDARESİ BAŞKAN YARDIMCILARI RAMAZAN SEÇİLMİŞ VE MURAT KARAKAYA İLE GENEL MÜDÜRLER...

PROGRAMA, GÖÇ İDARESİ BAŞKAN YARDIMCILARI RAMAZAN SEÇİLMİŞ VE MURAT KARAKAYA İLE GENEL MÜDÜRLER, DAİRE BAŞKANLARI VE KURUM PERSONELİ KATILDI.

GÖÇ İDARESİ BAŞKANLIĞINCA, 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ANMA ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA...

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.