Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde metan gazına maruz kalarak şehit olan askerler için başsağlığı mesajı yayımladı. Yeşil, sendikadan yapılan açıklamada, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) tahlisiye ekiplerinin arama ve kurtarma faaliyetlerine katıldığını belirtti.
Yeşil, metan gazı konusunda arama ve kurtarma eğitimi almış uzman ekiplerin, Milli Savunma Bakanlığının talebi üzerine helikopterle bölgeye sevk edildiğini ifade etti. Zonguldak’tan hareket eden 10 kişilik TTK tahlisiye ekibinin, mağaraya girerek kurtarma çalışmasına katıldığını vurguladı.
Şehitler için başsağlığı dileyen Yeşil, sözlerine şu şekilde devam etti: "Şehitlerimizin haberi ülkemizi, bizleri yasa boğdu. TTK tahlisiye ekibimizden uzman arkadaşlarımız metan gazı zehirlenmesi olasılığı nedeniyle teçhizatlarıyla bölgeye intikal ettiler. Görevlerini tamamladıktan sonra Zonguldak’a geri dönecekler. Çok üzgünüz. Ülkemizin tekrar başı sağ olsun. Rabbim yakınlarına sabırlar versin."
Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, Pençe-Kilit Harekat bölgesinde bir mağaradaki arama tarama faaliyeti sırasında metan gazına maruz kalarak şehit olan askerler için başsağlığı mesajı yayımladı.