Bist 100
10.247,75 0%
DOLAR
32,34 0,06%
EURO
34,97 0,25%
ALTIN
2.386,93 0,24%

Gizli tüneller, kanlı yataklar ve bebek pusetleri! New York'un altından Yahudi tüneli çıktı

Dünya, New York'un altından çıkan gizemli sinagogu ve kazılan tünelleri konuşuyor.

Yayın Tarihi: 09.01.2024 17:06
Güncelleme Tarihi: 09.01.2024 17:06

Gizli tüneller, kanlı yataklar ve bebek pusetleri! New York'un altından Yahudi tüneli çıktı

New York Brooklyn’de Ortodoks Yahudilere ait gizemli bir sinagog bulundu. Dünya gündemine oturan olayda görüntüler herkesi şaşırtırken, gizemli sinagogun çok sayıda girişi olduğu fark edildi. Ayrıca çeşitli tüneller aracılığıyla gidilen bölümlerden çıkan yatak, bebek puseti ve çeşitli ürünler dikkat çekti. 

Dünya New York’taki gizemli sinagogu konuşuyor!

sinagog

ABD’nin önemli eyaletlerinden biri olan New York’ta 9 milyon insan yaşarken, 1 buçuk milyon Yahudi ve çeşitli ülkelerden gelen turistlerle birlikte bu sayı 20 milyona kadar çıkabiliyor. Dünyanın en çok Yahudi nüfusuna sahip ikinci şehri olan New York’un Brooklyn kesiminde ise bu 1 buçuk milyonluk nüfusun yarısından fazlası ikamet ediyor. Kentin şehirli noktalarında çok sayıda sinagog bulunurken tüm dünya, bu yeni sinagogu konuşuyor! 

Bugünün ilk saatlerinde New York’tan gelen gelişmelere göre Brooklyn’de Ortadoks Yahudilere ait bir sinagog keşfedildi. İnşaat işçilerinin tesadüfen bulduğu tüneller gizemli bir sinagoga çıkarken, Yahudiler, tünellerin kapatılmaması için zorluk çıkardı. İhbar üzerine bölgeye gelen polisler 10 kişiyi tutukladı. Sinagogu yöneten haham Yosef Braun ise tüm bu yaşananları Ortadoks Yahudiliği için bir utanç olarak yorumladı. 

Tüneller 4 yıl önce kazılmaya başlamış olabilir 

tünel

Haşidi Yahudi oldukları öğrenilen şahısların aslında uzun yıllardır bu tünelleri kazdıkları düşünülüyor. Ancak henüz tünellerin kazılma amacı bilinmiyor. Aralık ayında bir kısmı tespit edilen tünellerin birçok girişi de bulunurken, ABD basını tünellerin 4 yıl önce kazılmaya başladığını kaydetti. Ancak yine de tünellerin kazılışına dair herhangi bir tarihi kesin olarak belirtmedi. Haşi Yahudilere ait bir haber sitesi olan COL Live ise tünelde bulunan erkeklerin çoğunun İsrail’den geldiğini kaydetti. 

Tünelden neler çıktı?

Kazılan tünellerden alınan görüntülerde kan bulanmış çeşitli eşyalar, bebek puseti, yatak, sandalye, çeşitli kitapların bulunduğu görüldü. Tünellerin ve sinagogun henüz ne için inşa edildiği ise bilinmiyor.