Giresun Valiliği'nden Açıklama
Giresun Valiliği, İl Göç İdaresi Müdürlüğü hakkında gündeme gelen usulsüz işlemler iddialarına ilişkin önemli bir açıklama yaptı. Valilik, yürütülen işlemlerin mevzuat hükümlerine tamamen uygun olduğunu ve herhangi bir kasıt, kusur ya da ihmal bulgusu olmadığını belirtti.
İddialara İlişkin Araştırmalar
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, bazı basın organları ve sosyal medya hesaplarında, Giresun Göç İdaresi Müdürlüğü’nde göçmenlere yönelik usulsüz işlemler yapıldığına dair iddiaların yer aldığı ifade edildi. Bu durum üzerine Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 26 Eylül 2023 tarihinde başlatılan soruşturma doğrultusunda, 9 Ekim 2023’te ön inceleme gerçekleştirildi.
Operasyonun daha sonra da devam edeceği belirtilerek, 4 Nisan 2024’te yeni bir araştırma yapılması için müfettiş ve araştırmacı görevlendirildiği aktarıldı.
Sonuç ve İtiraz Süreci
Açıklamada, yapılan ön inceleme ve araştırmalar sonucunda, iddiaların aksine, süreçlerin mevzuata uygun yapıldığı ve görevi kötüye kullanma ithamlarının asılsız olduğu vurgulandı. 4483 sayılı kanun kapsamında soruşturma izni verilmemesine karar verildi. Bu karara yapılan itiraz da Samsun Bölge İdare Mahkemesi 1. İdari Dava Dairesi tarafından reddedildi.
Valilik, konuyla ilgili yürütülen tüm çalışmalarda her zaman tam bir hassasiyetle hareket ettiğini belirterek, asılsız haberlere itibar edilmemesi gerektiğini de vurguladı.