Gezici atölye ile kırsal mahallelerde çocuklara müzik eğitimi verilecek

Aram Tigran Kent Konservatuvarı'nın 7 Temmuz-5 Ağustos tarihli Gezici Müzik Atölyesi, kırsal mahallelerde çocuklara ritim ve müzik eğitimi verip mahalle konserleri düzenleyecek.

Yayın Tarihi: 05.07.2026 16:09
Güncelleme Tarihi: 05.07.2026 16:09

Gezici atölye ile kırsal mahallelerde çocuklara müzik eğitimi verilecek

Diyarbakır'da gezici müzik atölyesi çocukları kırsal mahallelerde buluşturacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesinde, Aram Tigran Kent Konservatuvarı tarafından yürütülecek Gezici Müzik Atölyesi programı, 7 Temmuz-5 Ağustos tarihleri arasında kırsal mahallelerde çocuklarla buluşacak. Program, kent merkezindeki kültür ve sanat faaliyetlerinin kırsal alanlara taşınmasını ve çocukların sanata erişiminin güçlendirilmesini amaçlıyor.

Atölye içeriği ve hedefleri

Atölye kapsamında çocuklar ritim ve müzik eğitimi alacak; birlikte üretim odaklı çalışmalarla repertuvar hazırlayacaklar. Eğitimlerin sonunda hazırlanan eserler, mahallelerde düzenlenecek konserlerde izleyiciyle paylaşılacak. Program, çocukların sanatsal becerilerini geliştirmeyi ve birlikte üretme ile paylaşma deneyimini güçlendirmeyi hedefliyor.

Takvim ve uygulama yerleri

Sur ilçesindeki en kapsamlı çalışma Zorava ve Kervanpınar mahallelerinde yürütülecek. Atölyeler Zorava'da 7 Temmuz, Kervanpınar'da 8 Temmuz, tekrar Zorava'da 14 Temmuz, Kervanpınar'da 15 Temmuz, Zorava'da 21 Temmuz ve Kervanpınar'da 22 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek. Program, 28 Temmuz Zorava Çocuk Konseri ve 29 Temmuz Kervanpınar Çocuk Konseri ile bir aşama tamamlanacak.

Silvan ilçesinde atölyeler 7 Temmuz'da Gökçetevek ve 8 Temmuz'da Çevriksu mahallelerinde yapılacak. Bağlar ilçesinde ise Körtepe 14 Temmuz, Uzunbahçe 15 Temmuz ve Gömmetaş 17 Temmuz tarihlerinde etkinlikler düzenlenecek.

Program, Hani ilçesinde Gürbüz 21 Temmuz ve Belen 22 Temmuz, Lice ilçesinde Dernek 28 Temmuz ve Yaprak 29 Temmuz mahallelerinde devam edecek. Son etabı ise Sur ilçesinde planlandı; 4 Ağustos'ta Kozan ve 5 Ağustos'ta Karabaş mahallelerinde atölye ve etkinlikler gerçekleştirilecek.

Beklenen kazanımlar

Atölyelerde çocuklar, eğitmenler eşliğinde müzik ve ritim çalışmaları yaparak teknik becerilerini geliştirecek; birlikte repertuvar hazırlama ve sahne deneyimi yaşayacaklar. Program, kültür ve sanat faaliyetlerinin kent merkezinin dışındaki mahallelere ulaştırılması ve çocukların sanata erişiminin artırılması hedefine hizmet ediyor.

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ARAM TİGRAN KENT KONSERVATUVARI TARAFINDAN YÜRÜTÜLECEK GEZİCİ...

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ARAM TİGRAN KENT KONSERVATUVARI TARAFINDAN YÜRÜTÜLECEK GEZİCİ MÜZİK ATÖLYESİ PROGRAMIYLA BİR AY BOYUNCA KIRSAL MAHALLELERDE ÇOCUKLARI MÜZİKLE BULUŞTURACAK. RİTİM VE MÜZİK EĞİTİMLERİ ALACAK ÇOCUKLAR, HAZIRLADIKLARI REPERTUVARI MAHALLELERİNDE DÜZENLENECEK KONSERLERDE SAHNELEYEREK İZLEYİCİLERLE BULUŞTURACAK.

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ARAM TİGRAN KENT KONSERVATUVARI TARAFINDAN YÜRÜTÜLECEK GEZİCİ...

Yazar
EDİTÖR

Sultan Bulut

Ben Sultan Bulut, 28 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Yaşam kategorisinde moda, kültür-sanat etkinlikleri ve şehir rehberleri hazırlıyorum. Trendleri yakından takip ederim. Estetik zevkime güvenirim ve detaycıyımdır.