Gerze’de yeni kaymakamlık hizmet binası açıldı

Sinop’un Gerze ilçesinde atıl kalan bina restore edilerek yaklaşık 1.600 m² kullanım alanıyla kaymakamlık ve ilgili müdürlüklere hizmet vermeye başladı.

Yayın Tarihi: 16.07.2026 14:04
Güncelleme Tarihi: 16.07.2026 14:04

Gerze’de yeni kaymakamlık hizmet binası açıldı

Gerze’de yeni kaymakamlık hizmet binası açıldı

Sinop’un Gerze ilçesinde uzun yıllar atıl durumda kalan bina, yapılan çalışmaların ardından kamu hizmetine kazandırıldı. Gerze Kaymakamlığı ile çeşitli kamu kurumları yeni hizmet binasına taşınarak vatandaşlara hizmet vermeye başladı.

Çalışmalar ve kullanım

Projede ilk adım 22 Kasım 2024 tarihinde atıldı. Dönüşüm çalışmaları Mart 2025’te başlatıldı ve tamamlandı. Yaklaşık 1.600 metrekare kullanım alanına sahip bina, modern çalışma mekânlarıyla kamu kurumlarına ev sahipliği yapıyor.

Yeni hizmet binasında Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürlüğü, Mal Müdürlüğü, Nüfus Müdürlüğü, Milli Emlak Şefliği, İlçe Özel İdare Müdürlüğü ile Köylere Hizmet Götürme Birliği hizmet verecek. Mevcut hükümet konağı binası ise kullanılmaya devam edecek; bu binada Gerze Adliyesi ile Tapu ve Kadastro Müdürlüğü hizmet vermeyi sürdürecek.

Eski proje ve maliyetler

Daha önce Gerze’ye, eski askerlik şubesi arazisine yeni bir hükümet konağı yapılması planlanmış, proje için yaklaşık 122 milyon lira maliyet öngörülmüştü. Ancak 6 Şubat depremleri sonrasında uygulanan tasarruf tedbirleri nedeniyle bu proje hayata geçirilemedi; bunun yerine atıl durumdaki binanın değerlendirilmesi kararlaştırıldı.

Uzun yıllardır atıl bulunan binanın dönüşümü yaklaşık 25,5 milyon liralık yatırımla tamamlandı. Proje sayesinde kamu kaynaklarında önemli ölçüde tasarruf sağlanırken ilçeye modern bir hizmet binası kazandırılmış oldu.

GERZE'DE UZUN YILLAR ATIL DURUMDA KALAN BİNA, TAMAMLANAN ÇALIŞMALARIN ARDINDAN KAMU HİZMETİNE...

GERZE'DE UZUN YILLAR ATIL DURUMDA KALAN BİNA, TAMAMLANAN ÇALIŞMALARIN ARDINDAN KAMU HİZMETİNE KAZANDIRILDI. GERZE KAYMAKAMLIĞI İLE ÇEŞİTLİ KAMU KURUMLARI YENİ HİZMET BİNASINA TAŞINARAK VATANDAŞLARA HİZMET VERMEYE BAŞLADI.

GERZE'DE UZUN YILLAR ATIL DURUMDA KALAN BİNA, TAMAMLANAN ÇALIŞMALARIN ARDINDAN KAMU HİZMETİNE...

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.