Geniş çaplı jandarma operasyonu
Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde, il merkezi ve ilçelerinde yürütülen uyuşturucu karşıtı operasyonlarda önemli miktarda madde ele geçirildi. Operasyonlar jandarma sorumluluk sahasında gerçekleştirildi ve farklı olaylarla bağlantılı adımlar atıldı.
Operasyonun kapsamı:
Yürütülen çalışmalarda toplam 171 olay kapsamında işlem yapıldı ve bu olaylarla bağlantılı olarak 25 şüpheli hakkında yasal işlem başlatıldı. Ekipler, ticaret, nakliye ve kullanım iddialarına yönelik çok yönlü operasyonlar gerçekleştirdi.
Ele geçirilen maddeler ve miktarları:
Operasyonlarda ele geçirilen maddeler arasında 253 bin 752 kök kenevir/skunk, 42 kilo 600 gram esrar ve 24 gram metamfetamin bulunuyor. Bulunan miktarlar, jandarma ekiplerinin saha taraması ve takip faaliyetlerinin sonucunda tespit edildi.
Şüpheliler hakkında ilgili mevzuat çerçevesinde yasal işlemler gerçekleştirildi. Yetkililer, soruşturmaların ve takibin devam ettiğini bildirdi.
DİYARBAKIR’DA JANDARMA EKİPLERİNCE DÜZENLENEN OPERASYONLARDA, 253 BİN 752 KÖK KENEVİR, 42 KİLO 600 GRAM ESRAR ELE GEÇİRİLDİ.