Gençlerbirliği kalecisi Erhan Erentürk: 'Burayı evim gibi görüyorum, taraftarlarla gönül bağımız var'
HALİL İBRAHİM AVŞAR - Gençlerbirliği'nin kalecisi Erhan Erentürk, kırmızı-siyahlı taraftarlarla güçlü bir gönül bağı olduğunu ve başkent ekibini evine benzettiğini söyledi. Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri'nde AA muhabirine konuşan kaleci, takıma katkı sağlamanın ve taraftarların sevgisini karşılıksız bırakmamanın önceliği olduğunu vurguladı.
Taraftarlarla bağ ve geçen sezon performansı
Geçen sezon Gençlerbirliği formasıyla tüm maçlarda görev yapan ve performansıyla takımın Süper Lig'e yükselmesine önemli katkı sağlayan Erhan, taraftarların her koşulda desteğinin motivasyonunu artırdığını belirtti. Erhan, 'Ben de onları çok seviyorum. Gerçekten bu aramızdaki bağ, çok gönülden bir bağ' ifadelerini kullandı.
38 maçlık periyotta zaman zaman kötü günler yaşadığını, ancak hiçbir zaman olumsuz tezahüratla karşılaşmadığını aktaran Erhan, bunun hem kendisini hem de takım içindeki aile ortamını güçlendirdiğini anlattı. 'Geçtiğimiz sene çok güzel bir aile ortamımız vardı... gerçekten çok başkaydı' dedi.
Hazırlık, rekabet ve formayı hak etme anlayışı
30 yaşındaki kaleci, sezon başında ilk 4 haftada şans bulamasa da hazır kalmaya devam ettiğini ve daha sonra kaleyi devralarak takımın 3 maçlık yenilmezlik serisine katkı sağladığını belirtti. Oynamamanın bir tercih meselesi olduğunu, profesyonel olarak her zaman çalışıp formayı geldiğinde hakkıyla oynamak gerektiğini vurguladı.
Gökhan Akkan ve Ricardo Velho gibi kalecilerin transfer edilmesine değinen Erhan, kaleciler arasındaki rekabetin yapıcı olduğunu, kaleci hocası Neşet'in bu dengeyi iyi kurduğunu söyledi. 'Kim oynarsa oynasın, burada performans verdiği sürece sıkıntı yok' değerlendirmesinde bulundu.
Gençlerbirliği'ne aidiyet ve aile desteği
Erhan, Gençlerbirliği'ne ilk geldiği sezon eşiyle yeni evlendiğini ve eşinin kendisine büyük destek verdiğini anlattı. 'Burada çok güzel bir aidiyet duygum var. Burası benim evim gibi oldu artık. Bütün ailem de burayı benimsedi' diyerek kulübe bağının derinliğini aktardı.
Takımın 4 yıl aradan sonra döndüğü Süper Lig'e sancılı bir başlangıç yapmasının nedenleri arasında transferlerin gecikmesi ve genç oyuncu ağırlıklı bir kadro ile kamp yapılmasını gösterdi. Transferlerin zamanla gelmesiyle oyun ve antrenman kalitesinin arttığını, bunun da performansa olumlu yansıdığını ifade etti.
Ligde kalma inancı
Mevcut kadronun ligde kalıcı olabileceğini düşündüğünü söyleyen Erhan, eksikliklerin olduğunu ancak oyuncuların kulübün büyüklüğünün farkına vardıkça hırslandıklarını anlattı. 'Ligde kalabileceğimize gönülden inanıyorum' diyen Erhan, takım oyunu ve sıkı çalışmayla her takımla mücadele edilebileceğini belirtti. Milli takım arasının takımı güçlendirdiğini de ekledi.
Barthez benzetmesi, sakatlıklar ve kariyer
Fiziksel benzerlik nedeniyle Fabien Barthez'e benzetilmesinden memnun olduğunu söyleyen Erhan, kariyerinde ağır sakatlıklar yaşadığını ancak şu anda sakatsız olduğunu aktardı. Gençlerbirliği'nin kendisine sahip çıktığını ve karşılığını sahada vermeye çalıştığını belirtti: 'Performansımın da şu an iyi olduğunu düşünüyorum ama her zaman daha iyisi vardır.'
Beşiktaş maçı değerlendirmesi
Trendyol Süper Lig'in 9. haftasında, 18 Ekim Cumartesi günü oynanacak deplasman maçında Beşiktaş'tan çekinmediklerini söyleyen Erhan, Siyah-beyazlıların güçlü bir takım olduğunu kabul etmekle birlikte 'Şu an çekineceğimiz bir takım olduğunu düşünmüyorum, her takımla başa baş mücadele edebiliriz' dedi. Takımdaki aidiyet duygusunun artmasının ve oyuncuların oyuna katkı vermesinin puan veya puanlar alma şansını yükselttiğini ifade etti.
Gençlerbirliği Kalecisi Erhan Erentürk, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.