Genç sesler, coşku ve birlik: Niğde cumhuriyetin 103. yılını kutladı

Niğde’de düzenlenen törenler, öğrencilerin şiir, şarkı ve halk oyunlarıyla renklendi; Vali Nedim Akmeşe birlik ve cumhuriyete sahip çıkma çağrısı yaptı.

Yayın Tarihi: 29.10.2026 15:06
Güncelleme Tarihi: 29.10.2026 15:44

Genç sesler, coşku ve birlik: Niğde cumhuriyetin 103. yılını kutladı

Niğde’de cumhuriyet coşkusu kapalı spor salonunda yaşandı:

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103’üncü yıl dönümü, Niğde’de düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlandı. Kutlamalar Niğde Merkez Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen törenle başladı; program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla açıldı.

Programda öğrencilerin ağırlığı ve gösteriler:

Etkinlik boyunca öğrenciler cumhuriyetin anlam ve önemini anlatan şiirler seslendirdi. Seyirciler, söyleyen gençlerin yanı sıra seslendirilen şarkılar ve halk oyunları gösterilerini büyük beğeniyle izledi. Sporcuların sergilediği performanslar da salonu dolduranlar tarafından uzun süre alkışlandı; kutlama programı, gençlerin hazırladığı gösterilerle dinamik bir görünüm kazandı.

Günün sonunda, cumhuriyet temalı çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi ve genç katılımcılar başarılarıyla öne çıktı.

Vali Akmeşe’nin mesajı:

Programda konuşan Niğde Valisi Nedim Akmeşe, cumhuriyetin Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin en büyük kazanımlarından biri olduğunu vurguladı. Akmeşe, sözleri arasında "Cumhuriyet, milletimizin bağımsızlık iradesinin en güçlü ifadesidir" ifadesine yer verdi ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" sözünün cumhuriyetin temelini oluşturduğunu hatırlattı.

Vali Akmeşe, konuşmasında büyük fedakârlıklarla kazanılan mirasa sahip çıkmanın önemine dikkat çekti ve cumhuriyetin ilelebet payidar kılınması ile ülkenin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarılmasının ortak sorumluluk olduğunu belirtti. Ayrıca birlik ve beraberlik ruhunun bugün de cumhuriyeti ileri taşımada esas güç olduğuna işaret etti.

Kutlama, resmi geçit töreni ile sona erdi; program boyunca öne çıkan genç performansları ve protokol konuşmaları, törene katılanlar tarafından olumlu değerlendirildi.

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI’NIN 103’ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜ, NİĞDE’DE DÜZENLENEN TÖREN VE ETKİNLİKLERLE...

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI’NIN 103’ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜ, NİĞDE’DE DÜZENLENEN TÖREN VE ETKİNLİKLERLE KUTLANDI.

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.