Gemlik başsavcısı Sercan Kocabey Ankara’ya atandı
HSK 2026 ana kararnamesi kapsamında atama ve yer değiştirmeler
Gemlik Cumhuriyet Başsavcısı Sercan Kocabey, Ankara’da Uyuşmazlık Mahkemesi Genel Sekreteri olarak atandı. Atama, Hakimler Savcılar Kurulu tarafından yayımlanan 2026 Yılı Ana Kararnamesi çerçevesinde gerçekleştirildi.
Hakimler Savcılar Kurulu, 2026 Yılı Ana Kararnamesi’ni yayımladı. Adli Yargı Kararnamesi ile 4 bin 608, İdari Yargı Kararnamesi ile 359 olmak üzere toplam 4 bin 967 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi.
Kararname kapsamında Gemlik Cumhuriyet Savcılarından Alpay Sarıaslan yeni başsavcı olarak atandı. Bu atama yerel adliye teşkilatında idari ve yargısal sorumlulukların devri ile birlikte görev sürekliliğinin sağlanmasını hedefliyor.
Atamanın, Gemlik adli makamlarının işleyişi ve Ankara merkezli uyuşmazlık yargılamalarına doğrudan katkı sağlaması bekleniyor. Yer değişiklikleri, ilgili birimlerde personel planlaması ve koordinasyon sürecini gündeme getirirken, yeni görevlilerle birlikte uygulama sürecinin yakından takip edilmesi öne çıkıyor.
SERCAN KOCABEY