Bist 100
9.915,62 2%
DOLAR
32,45 -0,15%
EURO
34,83 -0,66%
ALTIN
2.427,5 0,14%

Geçmeyen yara ve izlere İbn-i Sina reçetesi son veriyor! Sadece balla karıştırıp yaraya sür

İbn-i Sina, kış meyvesi narın şifalı gücünü binlerce yıl önce keşfetti ve bu bilgiyi kitaplarında paylaştı. Geçmeyen yara izlerine karşı narın şifa olduğunu belirten İbn-i Sina, bu meyvenin kan akışını değiştirdiğini ifade ediyor. İşte narın şifalı gücü hakkında bilmeniz gerekenler…

Yayın Tarihi: 04.03.2024 11:21
Güncelleme Tarihi: 04.03.2024 11:21

Geçmeyen yara ve izlere İbn-i Sina reçetesi son veriyor! Sadece balla karıştırıp yaraya sür

İbn-i Sina, bin yıl önce yazdığı El-Kanun fi’t Tıbb adlı eserinde narın şifalı gücünü genişçe anlatmış ve bu meyvenin balla birlikte kullanılmasını tavsiye etmiş. Narın taneleri, suyu, çiçeği ve kabuğuyla birçok hastalığa şifa oluyor. Anadolu’da ve geleneksel tıpta ilaç kaynağı olarak bilinen nar, İbn-i Sina’nın tarifleriyle de sağlık dünyasında önemli bir yer tutuyor. Peki nar balla tüketilince ne olur? Hangi faydalar sağlar? İşte detaylar...

nar ve bal karışımı

NARI BALLA KARIŞTIRINCA NASIL FAYDA SAĞLAR?

Nar taneleri ve bal, doğanın sunduğu en etkili yara iyileştiricilerden biri. Bu iki karışım bir araya geldiğinde yaralar üzerinde adeta bir kalkan oluşturuyor. Nar tanelerinin antioksidan gücü ve balın yara iyileştirici özellikleri, yaraların hızla iyileşmesini sağlıyor. 

Narı kullanırken, tanelerini temiz bir yüzeye ayıklayın ve birkaç kaşık bal ile karıştırın. Bu karışımı yaranın üzerine sürdüğünüzde, nar ve balın birleşen gücünün yaraları nasıl hızla iyileştirdiğine şahit olacaksınız.

Boğazınızı Yatıştırır!

Boğazınızda oluşan rahatsızlık ve yutkunma zorluğunu hafifletmek için adeta doğal bir antibiyotik görevi görür. Özellikle solunum yolu enfeksiyonları sonucu meydana gelen boğaz ağrılarını dindirmede etkin bir rol oynayan nar, hem taze olarak tüketilebilir hem de suyu sıkılarak içilebilir. 

bal ve nar karışımı

Nar Çiçeği ile Yaralarınıza Doğal Çözüm Olur!

Nar çiçeği, doğanın sunduğu yenileyici gücü ile yaralarınızın üzerinde etkileyici bir iyileştirme sağlar. Bu doğal mucize sayesinde, inatçı yaralarınız ve izleriniz nar çiçeğinin etkisiyle hızla iyileşir. Nar çiçeğinin bu eşsiz iyileştirici gücünü deneyimlediğinizde yaralarınızın hızla yok olduğunu göreceksiniz.

Nar Suyu Sağlığınıza Doğal Destek Görevi Görür!

• Nar suyu, vücudunuzdaki bakterileri temizleyerek sağlığınızı korur. Karaciğer detoksunda size yardımcı olur ve karaciğer yağlanmasına karşı etkilidir. Kan dolaşımınızı hızlandırır ve kanınızdaki zararlı maddelerin atılmasını sağlar.

• Nar, C vitamini bakımından zengin bir meyvedir. C vitamini, enfeksiyonlara karşı savaşır ve hücre hasarını önler, bu sayede kansere karşı koruma sağlar. Tek bir nar suyu, günlük C vitamini ihtiyacınızın yarısını karşılar.

nar çiçeği

• Nar suyu, kalp ve damar hastalıklarının oluşumunu engeller.

• Ağız ve diş sağlığınızı korur.

• Yüksek lif içeriği sayesinde nar, uzun süre tok hissetmenizi sağlar. Bu nedenle diyetlerde nar tüketimi önerilir.

• Nar; kalp, diyabet ve enfeksiyon hastalıklarına karşı koruyucu etki gösterebilir.