Geceyi aydınlatan alevler: Mezitli'de mobilya mağazasında yangın

Mersin'in Mezitli ilçesinde mobilya mağazasında başlayan yangın kısa sürede yayıldı; itfaiye ekipleri alevleri kontrol altına almak için yoğun çaba gösteriyor.

Yayın Tarihi: 29.09.2026 21:18
Güncelleme Tarihi: 29.09.2026 21:18

Geceyi aydınlatan alevler: Mezitli'de mobilya mağazasında yangın

Mersin'de mobilya mağazasında yangın

Mezitli ilçesi Kuyuluk Mahallesi Fındıkpınarı Caddesi üzerinde bulunan mobilya imalat ve satış mağazasında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İş yerindeki mobilya ve diğer yanıcı malzemelerin tutuşmasıyla alevler kısa sürede büyüyerek mağazanın büyük bölümünü sardı.

yangının seyri:

İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Mersin Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, alevlere farklı noktalardan müdahale etti. Yükselen alevler gecenin karanlığını aydınlatırken yoğun duman da çevreyi kapladı ve söndürme çalışmaları hızla sürdürüldü.

Alevlerin yan taraftaki binaya sıçrama tehlikesi nedeniyle ekiplerin müdahalesi yoğunlaştırıldı; çevredeki yapıların zarar görmemesi için önlemler alındı. Şu anda söndürme ve soğutma çalışmaları devam ediyor.

bölge sakinlerinin ifadeleri:

Selime Can olay anında bölgede bulunuyordu. Can, "Yangın çıktığı sırada iki kişi vardı. İnmesi için yalvardık ama inip inmediklerinden bir bilgimiz yok. Yan tarafta bina zaten ailelerin yaşadığı bina. Dilerim Allah’tan yan binaya sıçramaz. Yanan yer mobilya mağazası. Aynı zamanda tadilat işi de yapıyorlardı, tamirat işi de yapıyorlardı. Yazık oldu emeklerine. Aşağıdan seslenildi. ’Geliyoruz’ dediler ama indiklerini görmedik" diye konuştu.

Olayla ilgili yetkililerden yangının çıkış nedeni ve olası can kaybına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı; ekiplerin bölgedeki müdahalesi ve soğutma çalışmaları sürüyor.

MERSİN'İN MEZİTLİ İLÇESİNDE MOBİLYA İMALAT VE SATIŞ MAĞAZASINDA ÇIKAN YANGIN PANİĞE NEDEN...

MERSİN'İN MEZİTLİ İLÇESİNDE MOBİLYA İMALAT VE SATIŞ MAĞAZASINDA ÇIKAN YANGIN PANİĞE NEDEN OLDU.

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.