Gece yarısı PTS'ye yansıyan kamyonet yol kenarında bulundu

Karapınar'da anahtarı üzerinde unutulan kamyonet, 23.20'de PTS'ye takıldı; yakıtı biten araç, Seydişehir yolunda terk edilmiş halde bulundu.

Yayın Tarihi: 29.07.2026 15:21
Güncelleme Tarihi: 29.07.2026 15:21

Gece yarısı PTS'ye yansıyan kamyonet yol kenarında bulundu

Olayın gelişimi:

Olay, dün gece saat 23.00 sıralarında Konya'nın Karapınar ilçesi Sandıklı Mahallesi Pınar Yapı Kooperatifleri mevkiinde meydana geldi. Araç sahibi Fahri Birgül'ün evinin önüne park ettikleri kamyonetin, iddiaya göre üzerinde unutulan kontak anahtarı nedeniyle kimliği belirsiz kişi veya kişilerce çalındığı bildirildi. Çalınan araç, saat 23.20'de Karapınar Apak Kavşağı mevkisindeki Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kameralarına takıldı.

Araç tespiti ve sahibin bildirimi:

Yaklaşık bir buçuk saat sonra Seydişehir İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri araç sahibini arayarak, kamyonetin Seydişehir’e yaklaşık 10 kilometre kala yol kenarında bulunduğunu bildirdi. Jandarma tarafından gönderilen fotoğrafları inceleyen Fahri Birgül, ekiplerin araması karşısında şaşırdığını belirtti ve olayı şu sözlerle aktardı: "Aracı evin önüne park etmiştik. Oğlum anahtarı üzerinde unutmuş. Saat 23.00 civarıydı. 23.20’de Karapınar Apak Kavşağı mevkisinde PTS’ye yakalanmış. Gece 00.45 civarında bilmediğim bir numara aradı. Seydişehir jandarması arıyormuş. Bana aracın fotoğraflarını attılar. 'Bu araç sizin mi?' diye sordular. Ben de benim olduğunu söyledim. Gidip aracımızı teslim aldık. Yakıtı bitince bırakıp gitmişler."

Jandarmanın çalışması:

Olayla ilgili jandarma ekipleri, kaçan şüphelilerin yakalanması için bölgedeki PTS kayıtları ile çevredeki güvenlik kamera görüntülerini incelemeye başladı. Soruşturma kapsamında elde edilecek kayıtlar üzerinden şüphelilerin tespit edilmesi ve adli işlemlerin başlatılması amaçlanıyor.

KONYA'NIN KARAPINAR İLÇESİNDE GECE SAATLERİNDE ÇALINAN KAMYONET SEYDİŞEHİR YOLU ÜZERİNDE TERK...

KONYA'NIN KARAPINAR İLÇESİNDE GECE SAATLERİNDE ÇALINAN KAMYONET SEYDİŞEHİR YOLU ÜZERİNDE TERK EDİLMİŞ HALDE BULUNDU. ARAÇ SAHİBİ İSE KAMYONETİNİN ÇALINDIĞINI, KENDİSİNİ ARAYAN JANDARMA EKİPLERİNDEN ÖĞRENDİ.

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.