Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

GDO’lu tohumlar için savaş başladı! Ücretsiz ata tohumu dağıtılıyor

Mühendis Fatih Çolak, GDO'lu tohumlara karşı mücadele için ücretsiz ata tohumları dağıtıyor. Sağlıklı ve doğal gıda üretimi için vatandaşları ata tohumları kullanmaya teşvik eden Çolak, GDO’lu tohumlara karşı resmen savaş açtı!

Yayın Tarihi: 17.02.2024 15:36
Güncelleme Tarihi: 17.02.2024 15:36

GDO’lu tohumlar için savaş başladı! Ücretsiz ata tohumu dağıtılıyor

Mühendis Fatih Çolak, Türkiye'nin tohumda dışa bağımlılığını ve GDO'lu tohumların zararlarını önlemek için önemli bir adım attı. Bahçesinde yetiştirdiği ata tohumlarını ücretsiz olarak takipçilerine dağıtarak çevresine örnek olmak hedefliyor. X Platformu üzerinden talep eden takipçilerine ücretsiz şekilde tohum gönderiyor. 

GDO KARŞITI MÜCADELE İÇİN ÜCRETSİZ TOHUM DAĞITIYOR 

Mühendis Çolak GDO'lu tohumların toprağa ve insan sağlığına zarar verdiğini savunarak bu mücadeleye adım attığını dile getirdi. Türk halkının sağlığının risk altında olduğunun altını çizen Çolan, ek olarak bu GDO’lu tohumların toprağın zehirlendiğini de söylüyor.

GDO’lu tohumlar için savaş başladı! Ücretsiz ata tohumu dağıtılıyor

ATA TOHUMLARINI ÜCRETSİZ BİR ŞEKİLDE DAĞITIYOR

Çolak GDO’lu tohumların zararlarını vurgularken, her yıl kendi bahçesinde yetiştirdiği ata tohumlarından çeşitli sebzeler ve meyveler elde ettiğinin de aktarıyor. Ata tohumlarının temiz ve doğal gıda üretimi için kritik olduğunu dile getiren Çolak, söz konusu olan ata tohumlarını takipçilerine ücretsiz olarak dağıtarak halkın sağlıklı gıda tüketmesini amaç ediniyor.

GDO’lu tohumlar için savaş başladı! Ücretsiz ata tohumu dağıtılıyor

GDO’LU TOHUMLAR NEDİR? MÜHENDİS ÇOLAK NEDEN GDO’LU TOHUMLARA KARŞI?

Türkiye’de tohum satışı gerçekleştiren şirketlerin %80’den fazlası yabancı şirketler olarak biliniyor. Ülkenin dışardan almış olduğu GDO’lu tohumlar ise sadece yılda bir defa ekiliyor. Zararları saymakla bitmeyecek bu tohumlar, farklı DNA dizilimlerine sahip olduğu için ekosistemi de büyük bir tehlikeye atıyor. Bunlara ek olarak GDO’lu tohumları toprağa zehirlenmesinden kaynaklı, GDO’lu ürünlerin yetiştirilmiş olduğu topraklara her sene kullanmakta mümkün değil. Ülke genelinde atalık yerli tohumun üretimi satışı ve kullanımı yasaklanmış değil. Lakin 5553 sayılı olan Tohumculuk Kanunu kapsamında tohumların kesinlikle sertifikalandırılmış bir şekilde satışa sunulması şartı mevcut.

Ülkenin Anadolu’ya özgü olan Ata tohumları DNA dizilimine müdahale edilmeyen ve saflığı korunarak çoğaltılmış olan tohum çeşidi olarak biliniyor. Mühendis Çolak ise başlatmış olduğu bu proje kapsamında vatandaşların GDO tohumlardan uzak durarak ata tohumlarını kullanmasını ve üretimde GDO’suz ürünlerin yer almasını hedefliyor.  

ÜCRETSİZ ATA TOHUMU ALMAK İÇİN TIKLAYIN