DOLAR
42,69 0,01%
EURO
50,18 -0,11%
ALTIN
5.918,46 -0,35%
BITCOIN
3.662.677,66 3,24%

Gazze'deki Açlık Krizi: DSÖ'den Şok Açıklama

DSÖ, Gazze'deki açlık durumunu 'insanlık dışı' olarak nitelendirdi ve acil yardım çağrısı yaptı.

Yayın Tarihi: 17.10.2024 22:09
Güncelleme Tarihi: 17.10.2024 22:09

Gazze'deki Açlık Krizi: DSÖ'den Şok Açıklama

Gazze'deki Durum Üzerine Kritik Değerlendirme

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze'deki açlık krizine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ghebreyesus, Gazze'deki hemen hemen herkesin açlık çektiğini belirterek, bu durumun 'insanlık dışı' olduğunu vurguladı.

Acı Gerçekler ve Çocukların Durumu

Ghebreyesus, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "Son değerlendirmelere göre Gazze'deki hemen hemen herkes açlık çekiyor. Bu insanlık dışı." Aynı zamanda, acil tedavi edilmesi gereken ve ciddi anlamda yetersiz beslenen çocuklar için insani yardımların derhal sağlanması gerektiğini ifade etti.

Ateşkes Çağrısı

DSÖ Genel Direktörü, ateşkesin önemine de dikkat çekerek "En iyi ilaç barıştır." diyerek çatışmaların son bulması gerektiğini vurguladı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı