Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Gazze’de İsrail zulmü dur durak bilmiyor: Hastane bile güvenli değil

İsrail, Gazze Şeridi’nde Filistinlilere yönelik saldırılarını sürdürüyor. İsrail askerleri, Gazze’nin kuzeyindeki bir hastaneyi basarak, içindeki sağlık personeli ve hastalar dahil 240 kişiyi rehin aldı. İsrail, ayrıca Gazze’nin güneyindeki Han Yunus ve Cibaliya Mülteci Kampı’nı da bombalayarak, onlarca Filistinliyi katletti. İsrail - Hamas savaşı 74. gününde devam ederken, Gazze’de ölen Filistinlilerin sayısı 19 bin 667’ye ulaştı.

Yayın Tarihi: 19.12.2023 16:38
Güncelleme Tarihi: 19.12.2023 16:38

Gazze’de İsrail zulmü dur durak bilmiyor: Hastane bile güvenli değil

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki El-Avde Hastanesi’ne baskın düzenledi. İsrail askerleri, hastaneye girerek, 80’i sağlık personeli olmak üzere 240 kişiyi alıkoydu. İsrail askerleri, hastanede konuşlanarak, burayı askeri kışlaya çevirdi. Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail’in bu eylemini kınayarak, hastane personeli ve hastaların serbest bırakılmasını istedi.

İsrail, Gazze’deki hastaneleri sık sık hedef alıyor. İsrail, daha önce de Gazze’nin batısındaki El-Vafa Hastanesi’ni bombalamış, hastane personeli ve hastaları tahliye etmek zorunda kalmıştı. İsrail, ayrıca Gazze’nin doğusundaki El-Durra Çocuk Hastanesi’ni de vurmuş, hastanede büyük hasar meydana gelmişti.

gazze

GAZZE’DE BOMBA YAĞMURU

İsrail, Gazze Şeridi’nde Filistinlilere yönelik saldırılarını aralıksız sürdürüyor. İsrail, gece boyunca Gazze’nin güneyindeki Han Yunus’u bombaladı. Han Yunus’ta çok sayıda ev ve iş yeri yıkıldı, onlarca Filistinli yaralandı.

İsrail, bugün de Gazze’nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı’nı bombaladı. Cibaliya’da da çok sayıda ölü ve yaralı var. Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, İsrail’in saldırılarında en az 8 bini çocuk, 6 bin 200’ü kadın olmak üzere, 19 bin 667 Filistinlinin öldüğünü açıkladı.

Bakanlık, enkaz altında binlerce ölünün olduğunu da bildirdi. İsrail, Gazze’de sivil altyapıyı da tahrip ediyor. Gazze’de halkın sığındığı hastane, okul, cami ve BM tesisleri de İsrail’in bombalarına maruz kalıyor.

gazze

ADEN KÖRFEZİ’NDE GERİLİM

İsrail - Hamas savaşı, bölgedeki gerilimi de artırıyor. Yemen’deki Husiler, Aden Körfezi ve Kızıldeniz’de ticari gemilere saldırılar düzenliyor. Amerikan Merkez Komutanlığı, Husilerin iki ticari gemiye saldırı düzenlediğini duyurdu.

Saldırılarda herhangi bir can kaybı olmadı. Husilerin saldırılarına karşı Amerika Birleşik Devletleri, Aden Körfezi ve Kızıldeniz’de çok uluslu bir deniz gücü oluşturdu.

10 ülkenin katılacağı ortak operasyonda Birleşik Krallık, Bahreyn, Kanada, Fransa, İtalya, Hollanda, Norveç, Seyşeller ve İspanya yer alacak. Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanı Lloyd Austin, bu hamleyi duyurarak, Husilerin saldırılarını durdurmak için çalışacaklarını söyledi.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ise, Amerika Birleşik Devletleri’nin bu girişimine teşekkür etti. Austin, dünkü İsrail ziyaretinde Netanyahu ile görüşmüş, İsrail’e olan Amerikan desteğini yinelemişti.