Gazze'de İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
İsrail ordusunun sabah saatlerinden bu yana düzenlediği saldırılarda, hastane kaynakları ve görgü tanıklarına göre Gazze Şeridi'nde yaşayan Filistinlilerden 7 kişi yaşamını yitirdi.
Saldırıların hedefleri ve can kayıpları
Gazze kentindeki Derec Mahallesi'nde bir evin vurulması sonucu 2 kişi öldü, aynı saldırıda yaralananlar oldu.
Kentin kuzeyinde, Şeyh Rıdvan kabri yakınlarında zorla yerinden edilenlerin kaldığı bir çadırın hedef alındığı saldırıda 9 kişi yaralandı.
Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinin batısındaki Kadisiyye Mülteci Kampı'nda bulunan çadırların hava saldırısıyla hedef alınması sonucu 2 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.
Han Yunus'un kuzeyindeki Asda bölgesinde Filistinlilerin kaldığı çadırın bombalandığı saldırıda ise aralarında bir çocuk ile bir genç kızın bulunduğu 3 kişi hayatını kaybetti.
Devam eden operasyonlar
İsrail ordusunun 11 Ağustos'tan bu yana Gazze kentinin güneyindeki Zeytun Mahallesi'ne yönelik saldırılar kapsamında robot patlayıcılar ve topçu atışlarıyla evleri havaya uçurmaya ve bölgedekileri zorla yerinden etmeye devam ettiği kaydedildi.
Kaynaklar
Bilgiler, hastane kaynakları ve görgü tanıkları tarafından aktarıldı. Olay yerinde yaralananlar ve can kaybıyla ilgili raporlamalar bu kaynaklara dayanıyor.
Öne çıkan: Sabah saatlerinden bu yana sürdüğü bildirilen saldırılarda hedef alınan çadır ve evlerde toplam 7 kişinin yaşamını yitirdiği belirtiliyor.