Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Gazze’de İsrail’in vahşeti durmuyor! İletişimi yeniden vurdu

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları, bölgedeki iletişim ve internet hizmetlerini de felç etti. Filistinli telekomünikasyon şirketleri, yedinci kez kesintiye uğradıklarını duyurdu.

Yayın Tarihi: 20.12.2023 12:42
Güncelleme Tarihi: 20.12.2023 12:42

Gazze’de İsrail’in vahşeti durmuyor!  İletişimi yeniden vurdu

İsrail’in Gazze Şeridi’ne karşı başlattığı saldırılar, bölge halkının yaşamını daha da zorlaştırıyor. Gazze Şeridi’nin büyük bir kısmında, iletişim ve internet hizmetleri, İsrail’in altyapıyı hedef alan saldırıları nedeniyle tamamen durdu.

FİLİSTİNLİ ŞİRKETLERDEN AÇIKLAMA

Filistin’in telekomünikasyon alanında faaliyet gösteren Jawwal ve Ooredoo şirketleri, konuyla ilgili iki ayrı açıklama yayınladı.

Jawwal, Gazze Şeridi’ndeki iletişim ve internet hizmetlerinin tamamen kesildiğini belirtti. Şirket, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana sürdürdüğü saldırılar nedeniyle yedinci kez kesintiye uğradıklarını ifade etti.

Açıklamada, “İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik devam eden saldırıları, bölgedeki tüm iletişim ve internet hizmetlerini yok etti. Bu durum, Gazze halkının acılarını artırıyor ve uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırıyoruz.” denildi.

gazze

Ooredoo şirketi de Gazze Şeridi’nin güneyi, merkezi ve kuzeyindeki iletişim hizmetlerinin kesildiğini duyurdu. Şirket, saldırıların başladığı günden bu yana yedinci kez kesintiye maruz kaldıklarını bildirdi.

GAZZE’DE YAŞAM DURMA NOKTASINDA

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları, bölge halkının temel ihtiyaçlarını karşılamasını da engelliyor. Yıllardır abluka altında tutulan ve kötü koşullarda yaşayan Gazze Şeridi’nde, su, yiyecek, ilaç, elektrik ve yakıt tedariki de kesilmiş durumda. Sabit hat, cep telefonu ve internet iletişim hizmetleri de sık sık kesintiye uğrayarak, Gazze halkının dış dünya ile bağlantısını koparıyor.