İsrail saldırılarında can kaybı ve hedeflenen noktalar:
Gazze Şeridi'nin farklı noktalarına bugün düzenlenen İsrail hava saldırılarında toplam 8 Filistinli yaşamını yitirdi. Sağlık kaynaklarının verdiği bilgilere göre, Gazze kentinin batısındaki Al-Thawra Caddesi'nde sivillerin bulunduğu bir noktanın bombalanması sonucu aralarında bir çocuğun da bulunduğu 3 kişi öldü.
Güneyde, Han Yunus kentinin batısındaki El-Mawasi bölgesine gerçekleştirilen hava saldırısında ise Filistinli güvenlik güçleri hedef alındı ve 5 polis memuru hayatını kaybetti. Yaralılar Nasır Hastanesi'ne sevk edilirken, bazı yaralıların durumunun kritik olduğu bildirildi.
ateşkes ihlalleri ve siyasi bağlam:
10 Ekim 2025'te yürürlüğe giren ateşkes anlaşmasına rağmen saldırıların sürmesi dikkat çekiyor. Haber kaynağı, İsrail'de siyasi gündemin seçim süreci ve Netanyahu hükümetinin geleceği etrafında şekillendiği bir dönemde yoğun vuruşların devam ettiğini aktarıyor. Filistin tarafı, gerçekleştirilen saldırıları ateşkesin açık bir ihlali olarak nitelendiriyor.
Filistin İçişleri ve Ulusal Güvenlik Bakanlığı, görev başındayken hayatını kaybeden polisler için taziye mesajı yayımladı ve saldırıyı kınadı. Bakanlık, uluslararası topluma İsrail'e baskı yaparak saldırıları durdurma çağrısında bulundu; açıklamada polis teşkilatının kamu güvenliğini sağlama ve vatandaşları koruma görevine vurgu yapıldı.
Sağlık verileri ve uzun vadeli bilanço:
Filistin Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 10 Ekim 2025'te ateşkesin yürürlüğe girmesinden bu yana İsrail saldırılarında bin 580 Filistinli hayatını kaybetti, 5 bin 711 kişi yaralandı. Daha geniş zaman aralığında, 7 Ekim 2023'ten bu yana saldırılarda bildirilen toplam rakamlar ise 74 bin 594 sivilin öldüğü ve 175 bin 834 sivilin yaralandığı yönünde.
Bugünkü saldırılar, ateşkesin fiilen ihlal edildiği iddialarını güçlendirirken, yaralıların tıbbi durumları ve bölgedeki güvenlik durumunun seyri gelecek saatlerde uluslararası ve bölgesel aktörlerin dikkatini çekmeye devam edecek.
Gazze Şeridi'nin farklı noktalarına düzenlenen İsrail saldırılarında aralarında 5'i polis memuru 8 Filistinli hayatını kaybetti.