DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0,01%
BITCOIN
3.850.266,16 0,1%

Gazze'de Görev Yapan İsrail Askerinin İntihar Haberi

İsrail ordusunda görevli 24 yaşındaki Daniel Edri, psikolojik travma nedeniyle intihar etti. Olayın detayları henüz netleşmedi.

Yayın Tarihi: 06.07.2025 20:21
Güncelleme Tarihi: 06.07.2025 20:21

Gazze'de Görev Yapan İsrail Askerinin İntihar Haberi

Gazze ve Lübnan'da görev yapan bir İsrail askerinin, yaşadığı psikolojik travma nedeniyle intihar ettiği bildirildi. Walla internet sitesinin haberine göre, Daniel Edri isimli 24 yaşındaki yedek asker, 7 Ekim 2023'teki saldırılarda iki arkadaşını kaybetmesinin ardından bu eylemi gerçekleştirdi.

Daha önce uzun süre psikolojik destek alan askerin, Safed yakınlarındaki ormanlık bir alanda ölü bulunduğu belirtilirken, intihar olayının ne zaman gerçekleştiğine dair bilgi verilmedi. Haberde, askerin annesinin yaptığı açıklamada, “Daha fazla katlanamadı. Sürekli olarak rüyasında cesetler gördüğünü ve ölü kokusu aldığını söylüyordu.” ifadeleri yer aldı.

Ayrıca, askerin ailesinin oğullarının askeri törenle defnedilmesini istediği, ancak bu talebin henüz İsrail makamları tarafından onaylanmadığı bildirildi.

Haberde, Gazze'de görev yapan askerler arasında intihar vakalarında belirgin bir artış görüldüğüne dikkat çekilirken, İsrail Hayom gazetesinin verilerine göre, 2024 yılında 21 İsrail askerinin intihar ettiği kaydedildi. Haaretz gazetesi ise, 7 Ekim 2023'ten bu yana toplamda 42 İsrailli askerin intihar ettiğini bildirmişti.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı