Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Gazze'de ateşkes için Mısır müzakereleri yarın başlatıyor!

İsrail ve Filistin arasında Ramazan ayında yapılması planlanan ateşkes müzakereleri yarın başlıyor.

Yayın Tarihi: 02.03.2024 18:12
Güncelleme Tarihi: 02.03.2024 18:12

Gazze'de ateşkes için Mısır müzakereleri yarın başlatıyor!

İsrail ile Filistin arasında devam eden savaşta Ramazan ayı boyunca uygulanması düşünülen ateşkes müzakereleri yarın yeniden başlıyor. 

Mısır’ın El-Kahire televizyonunda yayımlanan haberlere göre, Gazze Şeridi’nde ateşkes sağlanması için başlatılan müzakereler yarın Kahire’de devam ediyor olacak. İsmi açıklanmayan kaynak göre Ramazan ayı gelmeden önce Gazze’de ateşkes ilan edilmesine yönelik müzakerelerde ilerleme olduğu kaydedildi. Yarın başlayacak olan müzakerelere ise tüm tarafların katılacağı bilgisi verildi. 

Mısır’ın İsrail ile Gazze arasındaki ateşkesi Ramazan ayından önce sağlamaya yönelik yoğun çabasının devam ettiği kaydedilirken, esir takası konusuna da değinildi. Gazze’de ateşkes ve karşılıklı esir takası hakkında müzakereler yapıldığını aktaran Mısır, en son Paris’te 24 Şubat’ta görüşme yapmıştı. 

Esir takasına dair görüşmelere Mossad Başkanı David Barnea başkanlığındaki İsrail heyeti katılırken, CIA Direktörü William (Bill) Burns de yer almıştı. Katar Başbakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile Mısır İstihbarat Şefi Abbas Kemal ve Hamas heyeti de katılmıştı. 

Netanyahu Refah kentini tahliye etmek istiyor! 

İsrail’in savaş kabinesi ise söz konusu müzakerelerde devam edilmesi için Doha’ya heyet göndermişti. Ayrıca, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da Refah kentine yönelik tahliye planını açıkladı. İsrail savaş kabinesini toplayacağını açıklayan Netanyahu, 1.5 milyon Filistinli vatandaşın sığındığı Refah kentinde kara saldırılarının başlatmayı planlıyor.