Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Gazze Ateşkesi İçin Ürdün Kralı’ndan ABD’ye Çağrı

Gazze’de yaşanan savaşın bölgede felaket sonuçlar doğuracağı uyarısında bulunan Ürdün Kralı 2. Abdullah, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüştü. Kral Abdullah, Gazze’deki insani krize son verilmesi ve Filistin sorununa adil bir çözüm bulunması gerektiğini vurguladı

Yayın Tarihi: 07.01.2024 15:18
Güncelleme Tarihi: 07.01.2024 15:18

Gazze Ateşkesi İçin Ürdün Kralı’ndan ABD’ye Çağrı

Gazze’deki Savaş Ürdün Kralı’nı Endişelendiriyor

Gazze’de yaşanan savaşın bölgede istikrarsızlığa ve insani krize yol açtığına dikkat çeken Ürdün Kralı 2. Abdullah, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüştü.

ABD’nin Rolü Önemli

Ürdün Kraliyet Divanı tarafından yapılan açıklamaya göre, Kral 2. Abdullah, bölgeye gelen ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ı kabul etti. Görüşmede, Gazze’de devam eden savaşın son bulması için ABD’nin etkin bir rol oynaması gerektiğini vurguladı.

Kral Abdullah, Gazze’de yaşanan “trajik insani krizin” sona erdirilmesi, sivillerin korunması ve bölgeye yeterli ve sürdürülebilir yardım sağlanması çağrısında bulundu. Ayrıca, Gazze’de ateşkes sağlanması için ABD’nin çabalarını takdir ettiğini belirtti.

Gazze Ateşkesi İçin Ürdün Kralı’ndan ABD’ye Çağrı

Filistin Sorununa Adil Bir Çözüm Şart

Kral Abdullah, Gazze’deki savaşın, Filistin sorununa adil ve kapsamlı bir çözüm bulunmadan durdurulamayacağını ifade etti. İki devletli (Filistin ve İsrail) çözümün, bölgede barış ve istikrarın temelini oluşturduğunu söyledi.

Kral Abdullah, Gazze Şeridi ile Batı Şeria arasındaki bağın koparılmaması ve Filistinlilerin zorla göç ettirilmemesi gerektiğini vurguladı. Bu tür girişimlerin uluslararası hukuka aykırı olduğunu ve Gazze halkının evlerine geri dönmesinin sağlanması gerektiğini kaydetti.

Kudüs’teki Saldırılar Tehlikeli

Kral Abdullah, Kudüs’te Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere ve Müslüman ve Hristiyan kutsallarına yönelik saldırılarını da kınadı. Bu saldırıların bölgede büyük bir patlamaya neden olabileceğini ve durdurulması gerektiğini belirtti.

Blinken Bölge Turunda

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Gazze’deki savaşa ilişkin diplomasi trafiğini sürdürüyor. Türkiye, Yunanistan, Ürdün, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’ni kapsayan bölge turunda Blinken, Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi ile de bir araya geldi.