Gaziosmanpaşa’da 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü etkinliği
Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler, Hüseyin Keçici Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda gerçekleşti. Aileleriyle katılan öğrenciler, güvenli ve destekleyici bir ortamda bir araya gelerek yeteneklerini sergiledi.
Program detayları
Etkinlik kapsamında otizmli öğrenciler sahnede şiirler okudu ve halk oyunları gösterisi sundu. Program, geleneksel kukla gösterimiyle devam etti. Katılımcılar ayrıca maske, figür ve yüz boyama atölyelerinde yeteneklerini ortaya koydu; okul bahçesinde düzenlenen bilim şovları ve uygulamalı deneylerle etkileşim sağlandı. Etkinlik boyunca öğrencilere patlamış mısır ve pamuk şeker ikram edildi.
Amaç ve vurgu
Gaziosmanpaşa Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen organizasyonun temel hedefleri arasında otizm spektrum bozukluğuna yönelik toplumsal farkındalığı artırmak, özel gereksinimli öğrencilerin sosyal hayata katılımını desteklemek ve toplumsal anlayışı güçlendirmek yer aldı. Etkinlik, katılımcıların sosyal etkileşim ve bilişsel becerilerini geliştirebilecekleri bir ortam sunmayı amaçladı.
Program, hem öğrencilerin yeteneklerini görünür kılma hem de toplumda otizm farkındalığını artırma yönüyle dikkat çekti. (EA-RU)
Gaziosmanpaşa'da Dünya Otizm Farkındalık Günü etkinliği düzenlendi