Gaziler günü'nde aileye acı haber: yurt dışında öğrenim gören genç kız vefat etti

Hüyük'ten 22 yaşındaki Hatice Uludağ, eğitim için bulunduğu Güney Kore'de beyin anevrizması sonucu hayatını kaybetti; cenazesi 20 Eylül'de defnedilecek.

Yayın Tarihi: 19.09.2026 13:23
Güncelleme Tarihi: 19.09.2026 13:23

Gaziler günü'nde aileye acı haber: yurt dışında öğrenim gören genç kız vefat etti

Olayın ayrıntıları:

Konya'nın Hüyük ilçesinde yaşayan 22 yaşındaki Hatice Uludağ, yaklaşık dört yıldır öğrenim için bulunduğu Güney Kore'de geçirdiği rahatsızlık sonucu yaşamını yitirdi. Edinilen bilgiye göre Uludağ, burada eğitim gördükten sonra çalışmaya başladığı dönemde beyin anevrizması geçirdi ve vefat etti.

Genç kızın vefat haberi, ailesine Gaziler Günü'nde ulaştı. Ailenin yaşadığı büyük üzüntü, mahallede ve yakın çevrede derin bir yasa neden oldu.

Cenaze işlemleri ve tören:

Yetkililerden alınan bilgiye göre Hatice Uludağ'ın cenazesi uçakla Türkiye'ye getirilecek. Cenazenin memleketi Hüyük ilçesine bağlı Yenice Mahallesi'ne götürüleceği ve defin işlemlerinin planlandığı bildirildi.

Cenazenin, 20 Eylül Pazar günü öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından mahalle mezarlığında defnedileceği açıklandı.

Aileye ziyaret ve taziye:

Gaziler Günü'nde kızının ölüm haberini alan Kıbrıs Gazisi İbrahim Uludağ ve yakınları yalnız bırakılmadı. Hüyük Kaymakamı Ozan Ramazan Budak ile Hüyük Belediye Başkanı Sadık Sefer, Uludağ ailesinin ikamet ettiği eve giderek başsağlığı dileklerini iletti ve taziyede bulundu.

Hatice Uludağ'ın genç yaşta kaybı, ailesi ve yakınlarının yanı sıra Hüyük'te de derin üzüntü yarattı. Yetkililer cenaze işlemleriyle ilgili koordinasyonun sürdüğünü belirtti.

GAZİLER GÜNÜ’NDE KIZININ ÖLÜM HABERİYLE BÜYÜK ACI YAŞAYAN KIBRIS GAZİSİ İBRAHİM ULUDAĞ (SOLDAN...

GAZİLER GÜNÜ’NDE KIZININ ÖLÜM HABERİYLE BÜYÜK ACI YAŞAYAN KIBRIS GAZİSİ İBRAHİM ULUDAĞ (SOLDAN ÜÇÜNCÜ) VE AİLESİNİ, HÜYÜK KAYMAKAMI OZAN RAMAZAN BUDAK (SOL BAŞTA) İLE HÜYÜK BELEDİYE BAŞKANI SADIK SEFER (SOLDAN İKİNCİ) YALNIZ BIRAKMADI.

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.