Gaziantep Ticaret Odası ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nin Erasmus+ Etkinliği
Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen Erasmus+ kapsamında, 10 farklı ülkeden gelen öğrenciler Türk öğrencilerle Gaziantep'te bir araya getirildi.
Açılış ve kent tanıtımı
Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren GTO Genel Sekreter Yardımcısı Gülbin Çalışkantürk, Gaziantep ve Gaziantep Ticaret Odası hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Çalışkantürk etkinlikte şu ifadeleri kullandı: "Gaziantep, Türkiye’nin en dinamik şehirlerinden biri olarak girişimci ruhu ve güçlü sanayi altyapısıyla tanınmaktadır. Şehrimiz aynı zamanda tarih, kültür ve yeniliğin bir araya geldiği bir şehir. Gastronominin ve iş birliğinin şehri olan Gaziantep, geçmiş ile geleceği birbirine bağlayan gerçek bir köprüdür. Gaziantep Ticaret Odası olarak bizler de 40 bini aşkın üyemizin rekabet gücünü artırmak, yenilikçiliği ve dijital dönüşümü teşvik etmek, uluslararası iş birliklerini geliştirmek için çalışıyoruz. Ulusal ve AB destekli projelerimiz aracılığıyla daha sürdürülebilir, kapsayıcı ve girişimci bir bölgesel ekonomi inşa etmeyi hedefliyoruz".
Sunumlar ve uygulamalı çalışmalar
Etkinlikte, GTO Dış İlişkiler ve Proje Geliştirme Müdürlüğü Uzman Yardımcısı Liudmyla Yıldırım tarafından kurumun yürüttüğü dış kaynaklı çalışmalar, faaliyetler ve projeler hakkında bir sunum yapıldı.
Program, Avrupalı katılımcılar ile Türk üniversite öğrencilerinin grup çalışmaları ile sonlandırıldı; bu çalışmalar öğrenci etkileşimini ve kültürlerarası paylaşımı güçlendirdi.
Etkinliğin önemi
Bu tür etkinlikler, Erasmus+ projelerinin uluslararası iş birliği ve eğitim değişimi hedeflerini somutlaştırıyor. Gaziantep'te düzenlenen buluşma, hem öğrencilerin deneyim paylaşımına hem de GTO'nun bölgesel ekonomik hedeflerine yönelik farkındalığın artmasına katkı sağladı.
GAZİANTEP TİCARET ODASI (GTO) VE HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ İŞ BİRLİĞİNDE ERASMUS+ PROJESİ KAPSAMINDA DÜZENLENEN ETKİNLİK İLE TÜRK VE YABANCI ÖĞRENCİLER BİR ARAYA GETİRİLDİ.