Gaziantep'te 'süper hücre' fırtınası Berrin Topçuoğlu Anadolu Lisesi'nde ağır hasara neden oldu

Gaziantep'te etkili 'süper hücre' fırtınası Berrin Topçuoğlu Anadolu Lisesi'nde ciddi hasara yol açtı; görüntüler güvenlik kameralarında, eğitim geçici olarak başka okula taşınıyor.

Yayın Tarihi: 07.05.2026 11:11
Güncelleme Tarihi: 07.05.2026 11:14

Gaziantep'te 'süper hücre' fırtınası Berrin Topçuoğlu Anadolu Lisesi'nde ağır hasara neden oldu

Gaziantep'te 'süper hücre' okulda ağır hasara yol açtı

Fırtına ve kent genelindeki etkileri

Gaziantep genelinde geçtiğimiz pazar günü öğle saatlerinden sonra etkili olan 'süper hücre' fırtınası, kent yaşamını bir anda felç etti. Fırtına sırasında etkili olan yağmur, dolu, hortum ve şiddetli rüzgar cadde ve sokakları, köprü altlarını göle çevirdi.

Kısa süren, yaklaşık yarım saatlik fırtınada çatılar uçtu, dereler taştı, araçlar ve binalar zarar gördü; evler, okullar, iş yerleri ve camiler hasar aldı, ağaçlar kökünden söküldü. Kent genelinde 23 kişinin yaralandığı bildirildi.

Berrin Topçuoğlu Anadolu Lisesi'ndeki hasar ve görüntüler

Şehitkamil ilçesi Gaziler Mahallesi'nde bulunan Berrin Topçuoğlu Anadolu Lisesi de fırtınadan ciddi şekilde etkilendi. Okulun dış kaplamalarının söküldüğü, camlarının patladığı ve bahçesinin talana uğradığı kaydedildi; okulun kullanılamaz hale geldiği belirtildi.

Okulun fırtına sırasında hasar aldığı anlar, güvenlik kameralarına yansıdı. Kaydedilen görüntülerde rüzgarın ve dolunun kısa sürede tesisin dış cephesine zarar verdiği görülüyor.

Eğitim faaliyetlerinin geçici düzenlemesi

Yetkililer, okulda meydana gelen hasar nedeniyle eğitim-öğretim faaliyetlerinin 2 gün daha tatil edildiğini açıkladı. Gelecek haftadan itibaren öğrenci ve öğretmenlerin Şehit Veysel Gündoğdu Anadolu Lisesi'ne taşınarak bir süre eğitimlerine burada devam edecekleri bildirildi.

Vatandaşlar ve okul çevresi, benzer etkide bir fırtınayla ilk kez karşılaştıklarını belirterek olayın yarattığı şoku vurguladı.

Gaziantep'teki 'süper hücre' okulda ağır hasara neden oldu: O anlar kamerada

Gaziantep'teki 'süper hücre' okulda ağır hasara neden oldu: O anlar kamerada

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.