Gaziantep'te parklarda huzur uygulaması: 135 sürücüye 847 bin 807 lira ceza

Gaziantep'te 'Huzurlu Parklar' uygulamasında 6 bin 360 kişi sorgulandı, 1 aranan şahıs yakalandı; 135 sürücüye toplam 847 bin 807 lira ceza verildi.

Yayın Tarihi: 20.06.2026 13:03
Güncelleme Tarihi: 20.06.2026 13:08

Gaziantep'te parklarda huzur uygulaması: 135 sürücüye 847 bin 807 lira ceza

Gaziantep'te parklarda huzur uygulaması

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince son iki gün içinde gerçekleştirilen "Huzurlu Parklar" uygulamasında çok sayıda kişi ve araç denetlendi.

Denetim detayları

Uygulama kapsamında 6 bin 360 kişinin kimlik sorgulaması yapıldı. Çeşitli suçlardan arandığı belirlenen 1 kişi yakalandı. Ayrıca çevreye rahatsızlık verdiği tespit edilen 8 kişi hakkında işlem başlatıldı.

Denetimlerde toplam 1 bin 92 araç kontrol edildi; bu araçların 366'sı motosiklettendi.

Kurallara uymadığı belirlenen 135 sürücüye toplam 847 bin 807 lira idari para cezası uygulandı.

Analiz

Verilere göre, kontrol edilen araçların yaklaşık %12,4'ünde ceza uygulandı (135/1.092). Her kontrol edilen araç başına ortalama 5,8 kişi düşerken (6.360/1.092), yakalanan şahıs oranı toplam sorgulamalara göre yaklaşık %0,016 seviyesinde oldu.

Bu sonuçlar, uygulamanın kapsamı ve odak noktaları hakkında sayısal bir özet sunuyor; denetimlere ilişkin ayrıntılar emniyet raporlarına yansıtılmaktadır.

GAZİANTEP İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİNCE SON İKİ GÜN İÇERİSİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN "HUZURLU...

GAZİANTEP İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİNCE SON İKİ GÜN İÇERİSİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN "HUZURLU PARKLAR" UYGULAMASINDA BİNLERCE KİŞİ VE ARAÇ DENETLENDİ.

GAZİANTEP İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİNCE SON İKİ GÜN İÇERİSİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN "HUZURLU...

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!