Mahkeme kararını açıkladı
Gaziantep'te üç yıl önce trafik kazası sonrası tedavi gördüğü Özel Bossan Hastanesi'nde iğne yapılması sonucu yaşamını yitiren Abdurrezzak Baysal davasında mahkeme heyeti kararını verdi. Heyet, sanık hemşire Aslı E. hakkında "olası kastla adam öldürme" suçundan müebbet hapis; hemşire Mustafa Ç. hakkında ise aynı suçtan 25 yıl hapis cezası hükmetti.
Olayın ortaya çıkışı ve otopsi bulguları:
Ailenin avukatlarından Abdullah Aksoy, yakınlarının kendisini araması ve olayla ilgili şüphelerin doğması üzerine hastaneye gidip bilgi talep ettiklerini anlattı. Hastane yetkililerinin bilgi vermemesi ve yoğun bakımda bir hemşire ile yaşanan tartışma sonucu başka bir hastaya iğne yapıldığı yönündeki iddia avukatın dikkatini çekti. Savcılığın talebiyle yapılan ayrıntılı otopsi, ölümün iğneden kaynaklandığını tespit etti ve soruşturma bu bulgular doğrultusunda derinleştirildi.
Aile ve avukatların tepkileri:
Gaziantep Barosu'na kayıtlı avukatlar Ferhat Kurt ve Abdullah Aksoy, mahkeme kararının olayın ihmal veya taksir olarak değil, olası kast kapsamında değerlendirildiğini ortaya koyduğunu vurguladı. Avukatlar, kararın kesinleşmesi için dosyanın takipçisi olacaklarını belirtti.
Verilen cezaların, ailenin yaşadığı acıyı tamamen dindirmeyeceğini belirten avukat Kurt, mahkemenin hükümle birlikte sanıkların tutuklanmasına karar verilmesinin de önemli olduğunu söyledi. Kurt, ailenin hak arayışının sadece ceza almak olmadığını; kaybedilen yakınlarının hukuk önünde karşılığını bulmasının esas amaç olduğunu ifade etti.
Sanığın biri hakkında müebbet, diğerine ise iyi hal indirimi uygulanarak 25 yıl hapis verildiği kararı ailenin bir nebze olsun rahatlamasını sağladı.
Aile üyelerinin sözleri:
Ölenin kız kardeşi İpek Baysal, üç yıllık adalet arayışlarının karşılık bulduğunu belirterek, acılarının taze olduğunu ancak verilen kararla içlerinin bir nebze rahatladığını söyledi. İpek Baysal, avukatlarına ve sürece destek verenlere teşekkür ettiğini ekledi.
Abdurrezzak Baysal'ın annesi Rabia Baysal ise üçüncü yılda da adaleti aramaya devam ettiklerini, sanıkların yakalanmasının ardından rahatladığını ve "Adalet yerini buldu" dediğini belirtti.
Davada hükmedilen cezaların infaz ve temyiz süreçleri ile kararın kesinleşmesine ilişkin gelişmeler, avukatlar tarafından yakından takip edilecek.
ANNE RABİA BAYSAL VE ABDURREZZAK BAYSAL'IN KIZ KARDEŞİ İPEK BAYSAL