Gaziantep'te 'Her Gebeye Bir Ebe' projesi çerçevesinde pirpirim aşı etkinliği düzenlendi
Gaziantep'te Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen 'Her Gebeye Bir Ebe' projesi kapsamında, doğumu yaklaşan anne adayları ile ebeler anlamlı bir etkinlikte bir araya geldi. Etkinlikte Gaziantep'in yöresel lezzetlerinden pirpirim aşı birlikte hazırlandı ve katılımcılara gebelikte beslenme ile ilgili uygulamalı eğitim verildi.
Eğitim ve hazırlık süreci
Programda koordinatör ebeler ile takip ettikleri anne adayları, Emine Göğüş Mutfak Müzesi'nde toplandı. MUSEM Akademi'de görevli eğitmen aşçı eşliğinde pirpirim aşı hazırlanırken, Abdulkadir Konukoğlu Sağlıklı Hayat Merkezi'nden Uzman Diyetisyen Tuğba Tekerek anne adaylarına yemeğin besin değerleri, gebelikteki faydaları ve sağlıklı pişirme yöntemleri hakkında bilgilendirme yaptı.
Danışmanlık, egzersiz ve uygulamalar
İl Koordinatör Ebe Dilek Tabur, proje kapsamındaki hizmetleri ve anne adaylarına sunulan danışmanlık sürecini açıklayıp soruları yanıtladı. Etkinlik programı kapsamında ayrıca Selma Adnan İnanıcı Sağlıklı Hayat Merkezi fizyoterapisti Gülay Mesci Uçar eşliğinde Gaziantep Kalesi önünde açık havada gebelik egzersizleri gerçekleştirildi; nefes teknikleri ve normal doğumu destekleyici uygulamalar paylaşıldı.
Katılımcı geri bildirimi ve hedefler
Programa katılan anne adayları, etkinlikte geçen günü olumlu bulduklarını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti ve verilen eğitimlerden memnuniyetlerini ifade etti. Bu özel etkinlikle amaç, anne adaylarının gebelik sürecinde bilinçli, aktif ve desteklenmiş hissetmelerini sağlamaktı. Etkinlik, yerel mutfak kültürünü sağlık eğitimiyle birleştirerek hem pratik bilgi hem de sosyal destek sunmayı hedefledi.
GAZİANTEP’TE SAĞLIK BAKANLIĞI TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN "HER GEBEYE BİR EBE" PROJESİ KAPSAMINDA ANLAMLI BİR ETKİNLİK GERÇEKLEŞTİRİLDİ.