Bozgeyik'ten başkonsolosluğa tebrik ziyareti
AK Parti Gaziantep Milletvekili Bünyamin Bozgeyik, Gaziantep'te yeniden faaliyete geçen Suriye Başkonsolosluğunu ziyaret ederek Suriye Gaziantep Başkonsolosu Ali Mustafa Bey ile makamında bir araya geldi. Görüşmede karşılıklı dostluk vurgusu ön plana çıktı ve konsolosluğun yeniden açılmasının bölge ilişkilerine katkısına dikkat çekildi.
görüşmede ele alınan başlıklar:
Taraflar, iki komşu ülke arasındaki tarihi, kültürel ve insani bağların güçlendirilmesine yönelik temennilerde bulundu. Bozgeyik, ziyaret sonrası yaptığı değerlendirmede, Başkonsolos Ali Mustafa Bey'e hayırlı olsun dileklerini ilettiğini belirtti ve karşılıklı dayanışma ile ortak anlayışın önemine vurgu yaptı.
Toplantıda diplomatik temasların yeniden yoğunlaşmasının yanı sıra ticari ve insani iş birliğinin geliştirilmesine yönelik iradenin sürdüğü ifade edildi. Bozgeyik, sahadaki aktif çalışmalarının ve vizyoner diplomasisinin iki ülke arasında köprü kurma çabalarına katkı sunduğunu yineledi.
bölgedeki etki ve mesaj:
Bozgeyik'in sık sık gerçekleştirdiği Suriye ziyaretleri ile bölge ticaretine sağlanan ivme ve halkla iç içe duran yaklaşımı, bu ziyaretle bir kez daha gözler önüne serildi. Ziyaretin ardından milletvekili, bölgede barış, huzur ve istikrarın güçlenmesi adına birlik ve beraberlik temennisinde bulundu.
Geçtiğimiz aylarda Şam'daki uluslararası fuara katılımı da konuşulan Bozgeyik, bu tür temasların Türkiye ve Suriye arasındaki ticari ve dostane ilişkilerin gelişmesine hizmet ettiğini kaydetti. Görüşme, iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşme sürecine ilişkin olumlu bir işaret olarak değerlendirildi.
Hem diplomasi hem de yerel düzeyde sürdürülen temaslar çerçevesinde, ziyaretin bölgedeki paydaşlara verdiği mesaj; karşılıklı anlayış ve koordinasyonun artırılması yönünde oldu. Bozgeyik'in dileği, bu yeni dönemin şehirlerarası ve sınır ötesi iş birliklerine olumlu katkı sağlamasıdır.
AK PARTİ GAZİANTEP MİLLETVEKİLİ BÜNYAMİN BOZGEYİK, SURİYE GAZİANTEP BAŞKONSOLOSU ALİ MUSTAFA BEY İLE BİR ARAYA GELDİ.