Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,22 0,03%
EURO
35,43 0,35%
ALTIN
2.501,55 0,54%

Gaziantep’te 9 kişinin vefat ettiği trafik kazasında sürücünün ifadeleri açıklandı!

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde geçtiğimiz gün beton mikseri ile minibüsün çarpışması sonucu 9 kişi hayatını kaybetmişti. Bunun üzerine başlatılan soruşturmada sürücülerin ifadeleri açıklandı.

Yayın Tarihi: 08.05.2024 17:17
Güncelleme Tarihi: 08.05.2024 17:17

Gaziantep’te 9 kişinin vefat ettiği trafik kazasında sürücünün ifadeleri açıklandı!

Önceki gün İslahiye-Hatay kara yolundaki Ağabey mevkisinde yaşanan trafik kazasında 9 vatandaş hayatını kaybetmişti. Latife Örs idaresindeki minibüs ile Mehmet Göğüç’ün yönetimindeki çimento yüklü mikser çarpışmıştı. Olaya yönelik İslahiye Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılırken bugün de sürücülerin ifadeleri ortaya çıktı. 9 kişinin hayatını kaybettiği kazada 11 kişi yaralanırken, dün tedavisi tamamlanan Göğüş gözaltına alınarak tutuklandı. 

Dün tutuklanmasına karar verilen beton mikseri sürücü Mehmet Göğüş’ün savcılıkta verdiği ifadede Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesine doğru yol aldığını aktardı. Uykusuz ve alkollü olmadığını söyleyen sürücü, yola çıktıktan 5 dakika kadar sonra gözlerinin karardığını ifade etti. Kalp, şeker hastalıkları olup, tansiyon hastası olduğu için düzenli ilaç kullandığını söyleyen Göğüş, hiçbir şey hatırlamadığını söyledi. Kaza sırasında hızının 70-80 km olduğunu kaydeden Göğüş, rahatsızlandığını düşündüğünü ifade etti. Kaza sonrasında minibüse vurduğunu söylediklerini belirten Göğüş, 57 yaşında olduğunu, gözlerinde bir rahatsızlık olmadığını belirtti. Emniyet kemerinin takılı olduğunu ve sağlık problemi yaşadığını aktaran tutuklu Göğüş, kasıtlı olarak böyle bir kazanın mümkün olamayacağını bildirdi. 

Öte yandan minibüs sürücüsü Latif Örs’ün ifadeleri de ortaya çıktı. Hatay istikametine doğru gitmekte olduklarını söyleyen Örs, Ağabey’e doğru giden beton mikserinin hızla kendilerine yaklaştığını gördüğünü aktardı. Beton mikserinin çok yüksek olduğunu ve yerden kesildiğini gördüğünü belirten Örs, aracın uçar vaziyette üstlerine geldiğini fark ettiğini kaydetti. Daha sonra ise aracı sağa doğru kırdığını ancak kurtaramadığını belirtti.