Gaziantep'te 7. Gazi Yarı Maratonu başladı — 1.498 sporcu, 53 şehir ve 28 ülke temsil edildi

Gaziantep'te 7. Gazi Yarı Maratonu başladı; 1.498 sporcu 53 şehir ve 28 ülkeden katıldı, halk koşusunda binlerce vatandaş yer aldı.

Yayın Tarihi: 30.11.2025 11:43
Güncelleme Tarihi: 30.11.2025 11:43

Gaziantep'te 7. Gazi Yarı Maratonu başladı — 1.498 sporcu, 53 şehir ve 28 ülke temsil edildi

7. Gazi Yarı Maratonu Gaziantep'te başladı

Gaziantep'te düzenlenen 7. Gazi Yarı Maratonu ve Halk Koşusu start aldı. Organizasyona, 53 farklı şehir ve 28 ülkeden toplam 1.498 sporcu katılırken, halk koşusu etabında da binlerce sivil vatandaş yer aldı.

Katılımcı dağılımı

Maratona katılan sporcuların 1.380'i Türk, 118'i yabancı uyruklu sporculardan oluştu. En fazla yabancı sporcu 63 kişiyle Rusya'dan gelirken, Japonya'dan 3 sporcu yer aldı. Parkur dağılımında 1.011 sporcu 10K kategorisinde, 487 sporcu ise 21K parkurunda yarıştı. Katılımcıların 1.093'ünü erkek, 405'ini kadın sporcular oluşturdu.

Yetkililerin mesajları

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, maraton öncesinde yaptığı konuşmada şehrin spor alanındaki hedeflerine değindi ve katılımcılara moral veren ifadeler kullandı: "Ecdadımız koşmuş ve bize bağımsız bir vatan bırakmış. Bizim ise Türkiye yüzyılında yeni hedeflerimiz var. Gazi ecdadın çocukları arkamızda, çocukların ölmediği, öldürülmediği bir dünyaya koşacağız. Zafer inanların olacak. ’Koş Gaziantep koş, aydınlık yarınlara koş’ diyoruz. Her bir sporcumuza başarılar diliyorum".

Gaziantep Vali Yardımcısı Hüseyin Kaptan ise organizasyonun 7. kez düzenlendiğini hatırlatarak, "Bu yıl yarı maratona bin 498 sporcu katılıyor. Herkese hoş geldiniz diyorum. Yarı maratona katılan sporculara başarılar diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

GAZİANTEP'TE 7.GAZİ YARI MARATONU BİN 498 SPORCUNUN KATILIMIYLA BAŞLADI

GAZİANTEP'TE 7.GAZİ YARI MARATONU BİN 498 SPORCUNUN KATILIMIYLA BAŞLADI

GAZİANTEP'TE 7.GAZİ YARI MARATONU BİN 498 SPORCUNUN KATILIMIYLA BAŞLADI

Yazar
EDİTÖR

Emine Koç

Ben Emine Koç, 23 yaşındayım, Ankara. aksiyon.com.tr Spor kategorisinde yazıyorum. Ben sporun magazininden çok tekniğiyle ilgiliyim. Olimpiyat sporları, voleybol ve basketbol üzerine yazarım. Benim yazılarımda hisler değil, istatistikler ve rakamlar konuşur.