DOLAR
39,62 -0,06%
EURO
45,68 0,01%
ALTIN
4.296,95 -0,02%
BITCOIN
4.111.958,96 -0,11%

Gaziantep'te 50 Dönüm Buğday Tarlasındaki Yangın Kontrol Altına Alındı

Gaziantep'in Araban ilçesinde 50 dönüm hasada hazır buğday tarlasında yangın çıktı. Olay sonrası itfaiye ekipleri yangını kontrol altına aldı.

Yayın Tarihi: 09.06.2025 20:04
Güncelleme Tarihi: 09.06.2025 20:04

Gaziantep'te 50 Dönüm Buğday Tarlasındaki Yangın Kontrol Altına Alındı

Gaziantep'in Araban ilçesinde, Yeni Altıntaş Mahallesi mevkisinde bulunan ve hasada hazır durumda olan 50 dönüm buğday tarlasında nedeni henüz belirlenemeyen bir yangın meydana geldi. Yangın, Babli Keser ve Kemal Küpe adına kayıtlı tarlayı etkiledi.

Olay yerine hızla intikal eden Gaziantep İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, yaklaşık bir saatlik bir müdahale ile yangını kontrol altına almayı başardı. Yangının çıkış sebebiyle ilgili araştırmalar sürerken, Araban Ziraat Odası Başkanı Hasan Altun da olay yerinde incelemelerde bulundu.

Başkan Altun, yangında zarar gören Bablı Keser ve Kemal Küpe'ye geçmiş olsun dileklerini iletirken, buğday tarlalarının yanıcı maddelerden korunması gerektiğine vurgu yaptı. Altun, ayrıca, 'Araban Ovası'nda hasada hazır bölgelerde seyahat eden vatandaşlarımızdan ricamız var. Bu bölgelerden geçerken çevreye yanıcı ve yakıcı madde atmaktan kaçınmalılar. Hasada hazır buğday sahibi çiftçilerimizin de en kısa zamanda hasatlarını yapmalarını tavsiye ediyoruz,' şeklinde konuştu.