Gaziantep Şehir Hastanesi'nde İlk Organ Nakli
Gaziantep Şehir Hastanesi Organ Nakli Merkezi, ilk organ naklini başarıyla gerçekleştirdi. Yaklaşık 1,5 yıldır böbrek yetmezliği yaşayan Halil İbrahim Pamukçuoğlu (27), annesi Sabahat Pamukçuoğlu (53) tarafından bağışlanan böbrek ile sağlığına kavuştu.
Operasyonun Detayları
Yapılan tetkiklerde böbreğin uyumlu olduğu belirlendikten sonra hastane bünyesindeki organ nakil merkezinde operasyon gerçekleştirildi. Halil İbrahim Pamukçuoğlu, yapılan nakil ile sağlığına kavuşmasının mutluluğunu yaşadı.
Resmi Açıklamalar
Gaziantep Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ilgın Türkçüoğlu, hastanede düzenlediği basın toplantısında, organ nakil merkezinin yeni açıldığını ve ilk vakayı başarıyla sonuçlandırdıklarını açıkladı. Türkçüoğlu, "Hem anne hem de oğlu gayet sağlıklı. Bu ameliyatın başarıyla gerçekleştirilmiş olmasının sevincini yaşıyoruz," dedi.
Hastanenin Rolü
Prof. Dr. Türkçüoğlu, hastanenin bölgedeki referans merkezi olduğunu vurgulayarak, "Çok farklı hizmetler veriyoruz ve organ naklinin başlamış olması bizler için onur ve sevinç kaynağıdır," şeklinde konuştu.
Uzman Görüşleri
Genel Cerrah Doç. Dr. Ercan Korkut, organ nakli konusunda 10 yıllık deneyimi olduğunu belirterek, "Başhekimimizin ve diğer birimlerin desteğiyle 1 yıldır Gaziantep Şehir Hastanesi'nde görev yapıyorum ve ilk başarılı organ naklini gerçekleştirdik," açıklamasında bulundu. Dr. Korkut, nakillerin büyük çoğunluğunun canlılardan yapıldığını ancak kadavradan nakillerin artması gerektiğini sözlerine ekledi.
Doktorların İfadesi
Nefroloji Uzmanı Dr. Mehmet Tuncay ise, yıllardır kamuda organ naklinin yapılması konusunda çabalarının olduğunu belirtirken, "Şehir hastanesinin açılması bu açıdan önemli. Yakın bölgede bunu gerçekleştiren ilk yer olması gurur verici," dedi. Dr. Tuncay, Halil İbrahim Pamukçuoğlu'nun tedavi sürecinin başarılı bir şekilde geçtiğini vurguladı.
Mutsuz Türk Oğul ve Annesinin Yorumları
Halil İbrahim Pamukçuoğlu, sağlığına kavuştuğu için büyük mutluluk duyduğunu belirterek, annesine ve hastane ekibine teşekkür etti. Anne Sabahat Pamukçuoğlu ise, oğlunun sağlığına kavuştuğu için duyduğu mutluluğu dile getirdi.
Gaziantep Şehir Hastanesi Organ Nakli Merkezi'nde ilk nakil gerçekleştirildi. Yaklaşık 1,5 yıldır böbrek yetmezliği yaşayan ve nakil olması gereken Halil İbrahim Pamukçuoğlu (solda) için annesi Sabahat Pamukçuoğlu (sağda) gönüllü oldu. Tetkiklerde böbreğin uyumlu olduğunun belirlenmesinin ardından Organ Nakli Merkezi'nde operasyon gerçekleştirildi. Halil İbrahim Pamukçuoğlu, annesinden yapılan nakille sağlığına kavuştu.
Gaziantep Şehir Hastanesi Organ Nakli Merkezi'nde ilk nakil gerçekleştirildi. Yaklaşık 1,5 yıldır böbrek yetmezliği yaşayan ve nakil olması gereken Halil İbrahim Pamukçuoğlu (solda) için annesi Sabahat Pamukçuoğlu (sağda) gönüllü oldu. Tetkiklerde böbreğin uyumlu olduğunun belirlenmesinin ardından Organ Nakli Merkezi'nde operasyon gerçekleştirildi. Halil İbrahim Pamukçuoğlu, annesinden yapılan nakille sağlığına kavuştu.