Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Gazeteci Saymaz: DEM Parti İstanbul'da 22 ilçede CHP adayını destekleyecek

Gazeteci İsmail Saymaz, DEM Parti'nin 22 İstanbul ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi'ni destekleyeceğini öne sürdü.

Yayın Tarihi: 22.02.2024 15:50
Güncelleme Tarihi: 22.02.2024 15:50

Gazeteci Saymaz: DEM Parti İstanbul'da 22 ilçede CHP adayını destekleyecek

Son dakika! Gazeteci İsmail saymaz, DEM Parti’nin İstanbul’un 22 ilçesinde aday çıkarmayıp Cumhuriyet Halk Partisi’ni (CHP) destekleyeceğini öne sürdü. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) adaylık başvurusunu geç verdiği iddia edilen DEM Parti’nin 22 ilçede Cumhuriyet Halk Partisi’ni destekleyeceği kaydedildi. Gazeteci İsmail Saymaz tarafından yazılan yeni bir yazıda DEM Parti’nin aday listelerinin neden geciktiği açıklanmıştı. Yazdığı yazıda bazı evrakların yetiştirilemediği ve bu nedenle de aday çıkarılamayacağı da öğrenilmişti. Bunun üzerine DEM Parti’nin CHP’yi destekleyeceği iddiaları güç kazanırken, İsmail Saymaz tekrar bir paylaşım yaptı. 

Aday listeleri trafik yüzünden gecikmiş! 

DEM Parti’nin aday listelerini teslim etmediği iddiaları üzerine bir yazı hazırlayan İsmail Saymaz, yazısında gecikmenin sebebini aktarmıştı. DEM Parti üst düzey yetkililerinden biri ile görüşme yaptığını kaydeden İsmail Saymaz, aday listelerini teslim eden kişinin önce ilçe adaylarının dosyalarını kurullara yetiştirdiğini belirttti. Yazıda, listeleri teslim eden kişinin büyükşehir adaylarının dosyalarını sona bıraktığı ve trafiğin yoğunlaşması sonucu da kurullara yetiştirilemediği bilgisi yeraldı. Aday listelerini teslim etmek üzere adliyeye yetişen kişinin görevlilerle ağız dalaşına girdiği ancak yine de listeleri veremediği kaydedildi.

Yani, DEM Partili üst düzey yetkilinin İsmail Saymaz’a aktardığına göre evraklar, trafik nedeniyle vaktinde teslim edilemedi. 

DEM Parti 22 ilçede CHP’yi destekleyecek 

Bağcılar evraklarını yetiştiremediği de öğrenilen DEM Parti’nin 22 ilçede aday çıkarmayarak CHP adaylarını destekleyeceği kaydedildi. İsmail Saymaz’ın yazısında ifade ettiğine göre DEM Parti; Ataşehir, Avcılar, Bağcılar Bahçelievler, Bayrampaşa, Beyoğlu, Çatalca, Çekmeköy, Eyüp Fatih, Kartal, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Sarıyer, Silivri, Şile, Şişli, Tuzla, Üsküdar ve Zeytinburnu ilçelerinde aday göstermeyecek. 

Hatta öyle ki İsmail Saymaz’a göre DEM Parti, Esenyurt ilçesindeki adayını da geri çekebilir…