Gazeteci 2 bin rakımdaki Türk bayrağını kendi imkânlarıyla yeniledi

Hakkari'nin Derecik ilçesi Aydınlık köyündeki yıpranmış Türk bayrağını İHA muhabiri Zahit Erk, 2 bin rakımlı tepeye çıkarak kendi imkânlarıyla yeniledi.

Yayın Tarihi: 28.09.2026 11:30
Güncelleme Tarihi: 28.09.2026 11:30

Gazeteci 2 bin rakımdaki Türk bayrağını kendi imkânlarıyla yeniledi

gazetecinin müdahalesi:

Hakkari’nin Derecik ilçesine bağlı Aydınlık köyü yakınlarındaki hakim bir tepede dalgalanan Türk bayrağı, zaman içinde hava şartları nedeniyle yıprandı. Bölgeye drone ile görüntü almak üzere giden telifli İHA muhabiri Zahit Erk, bayrağın durumunu görünce çekimi erteledi ve müdahale kararı aldı.

Derecik ilçe merkezine yaklaşık 3 kilometre mesafedeki tepeye çıkan Erk, dik yokuşu tırmanarak bayrağın bulunduğu direğe ulaştı. Eskimiş bayrağı özenle direktörden indirip yanında getirdiği yeni bayrağı öperek göndere çekti.

yöreye yansıyan görüntü ve tepki:

Yenileme işleminin ardından tepe tekrar dronla görüntülendi; yeni bayrak rüzgârla birlikte dalgalanmaya başladı ve Derecik semalarında dikkat çekici bir görüntü oluşturdu. Herhangi bir talimat beklemeksizin kendi imkânlarıyla harekete geçen Zahit Erkin duyarlılığı, yöre halkı tarafından takdirle karşılandı.

Olay, küçük bir müdahalenin bile yerel sembollerin korunmasında nasıl etkili olabileceğini gösterdi. Muhabirin anlık kararı sayesinde, yıpranmış bayrak yerine özenle asılan yeni bayrakla tepe yeniden simgesel bir görünüm kazandı.

HAKKARİ'NİN DERECİK İLÇESİNE BAĞLI AYDINLIK KÖYÜNDE, KÖY İMAMI TARAFINDAN DAHA ÖNCE HAKİM BİR...

HAKKARİ'NİN DERECİK İLÇESİNE BAĞLI AYDINLIK KÖYÜNDE, KÖY İMAMI TARAFINDAN DAHA ÖNCE HAKİM BİR TEPEYE DİKİLEN ANCAK ZAMANLA YIPRANAN TÜRK BAYRAĞI, İHLAS HABER AJANSI (İHA) MUHABİRİ TARAFINDAN YENİSİYLE DEĞİŞTİRİLDİ.

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!