Galatasaray, Union Saint-Gilloise maçı öncesi hazırlıklarını tamamladı
Hazırlıkların detayları
Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 5. haftasında yarın evinde Belçika ekibi Union Saint-Gilloise ile oynayacağı maçın hazırlıklarını Kemerburgaz Metin Oktay Tesisleri'nde Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde tamamladı. Antrenmanın ilk 15 dakikası basın mensuplarına açık olarak gerçekleştirildi. Isınma hareketleriyle başlayan antrenman, top kapma çalışmasıyla devam etti. Antrenmanın basına kapalı bölümünde ise Union Saint-Gilloise karşılaşmasının taktiği üzerinde duruldu.
Eksikler ve kadro durumu
Antrenmanda sakatlıkları bulunan Victor Osimhen, Yunus Akgün, Mario Lemina, Wilfried Singo, Kaan Ayhan ve Berkan Kutlu yer almadı. Bu eksiklikler, teknik ekibin kadro tercihleri ve maç içi değişiklik planlarını doğrudan etkileyecek nitelikte.
Eren Elmalı'nın durumu
Bahis soruşturması kapsamında Türkiye Futbol Federasyonu'ndan hak mahrumiyeti cezası alan Eren Elmalı takımla çalıştı. Sarı-kırmızılılar, Eren'in müsabaka statüsü ile ilgili olarak UEFA ile görüşme yürütüyor; gelecek cevaba göre hareket edilecek.
Analiz
Basına açık bölümde yapılan fiziksel ısınma ve top kapma çalışmaları takımın mücadele gücünü ve pres organizasyonunu ön plana çıkarmaya yönelik bir hazırlığı işaret ediyor. Kapalı bölümde taktik çalışmaya ağırlık verilmesi, teknik heyetin rakip analizine dayalı stratejik hazırlık içinde olduğunu gösteriyor. Birden fazla oyuncunun sakatlığı, özellikle savunma ve orta sahada rotasyon seçeneklerini sınırlayabilir; bu durum maç sırasında daha temkinli hamleler ve planlı değişiklikler gerektirebilir.
GALATASARAY, UEFA ŞAMPİYONLAR LİGİ'NİN 5. HAFTASINDA YARIN EVİNDE BELÇİKA EKİBİ UNİON SAİNT-GİLLOİSE İLE OYNAYACAĞI MAÇIN HAZIRLIKLARINI YAPTIĞI ANTRENMANLA TAMAMLADI.