
Galatasaray, Şampiyonluk İnşa Etti
Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 36. haftasında evinde ağırladığı Bellona Kayserispor'u 3-0 mağlup ederek sezonun bitimine 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.
RAMS Park'ta dolu tribünler önünde gerçekleştirilen müsabakada, sarı-kırmızılı ekip maça hızlı başladı. İlk gol, 26. dakikada Victor Osimhen'den geldi ve 1-0 öne geçti. Üç dakika sonra Barış Alper Yılmaz ile farkı ikiye çıkaran Galatasaray, ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı. İkinci yarıda daha fazla gol bulmak için çaba gösteren ev sahibi ekip, 89. dakikada kalecisi Fernando Muslera'nın penaltı golüyle skoru 3-0 yaptı.
Bu galibiyetle birlikte Galatasaray, Süper Lig'deki 28. galibiyetini elde etti ve toplamda 89 puana ulaştı. Ayrıca, takım son 2 haftaya, en yakın takipçisi Fenerbahçe'nin 8 puan önünde girdi.
Son 9 Maçta Kesin Zafer
Galatasaray, son 9 resmi karşılaşmasından galip ayrıldı. Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'ndaki tek yenilgisini 29 Mart'taki Beşiktaş derbisinde yaşayan sarı-kırmızılı ekip, bu tarihten sonra oynadığı tüm maçları kazandı. Bu süreçte toplam 27 gol atarken sadece 4 gol yedi.
Sahada İlginç Notlar
Ev sahibi ekip, sahasındaki son 17 lig maçında mağlup olmamış, 14 galibiyet ve 3 beraberlik elde etmiştir. Ayrıca, Galatasaray yedek kulübesi, Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho'ya göndermede bulunarak, 'The Real One' yazılı bir görseli maçın son anlarında görüntüye yansıttı.
Muslera ve Kızından Özel Anlar
Kaleci Fernando Muslera, bu farklı galibiyetle birlikte ikinci kez gol sevinci yaşadı. İlk golünü 2011-2012 sezonunda atmıştı. Diğer yandan, Osimhen'in ilk golü, kızı Hailey tarafından anons edildi. 3 yaşındaki Hailey, babasının adını duyurduktan sonra büyük bir coşku yaşattı.
Barış Alper ve Mauro Icardi
Galatasaray'ın genç yeteneği Barış Alper Yılmaz, bu sezon ligdeki 12. golünü attı. Icardi ise, sakatlığı nedeniyle sahada bulunamasa da yedek kulübeden eğlenceli bir şaka yaptı. Nijeryalı yıldız Osimhen'in sakatlandığı anlarda, 'Oyuna girebilirim' işareti yaparak gülüşmelere neden oldu.
Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 36. haftasında Bellona Kayserispor'u 3-0 yenerek bitime 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından Başkentteki Galatasaraylı taraftarlar, Güvenpark ve çevresinde toplanarak şampiyonluk kutlaması yaptı.
Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 36. haftasında Bellona Kayserispor'u 3-0 yenerek bitime 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından Başkentteki Galatasaraylı taraftarlar, Güvenpark ve çevresinde toplanarak şampiyonluk kutlaması yaptı.