Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Galatasaray-Fenerbahçe yurda döndü

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan’da oynanması planlanan Süper Kupa Finali, Suudi yönetiminin Atatürk pankartı ve tişörtüne izin vermemesi nedeniyle ertelendi. Türk takımları, talepleri kabul edilmediği için maçı boykot etti. Taraftarlar, yurda dönen takımlarını coşkuyla karşıladı.

Yayın Tarihi: 30.12.2023 10:04
Güncelleme Tarihi: 30.12.2023 10:04

Galatasaray-Fenerbahçe yurda döndü

Türk futbolunun iki devi Galatasaray ile Fenerbahçe, 2023 Turkcell Süper Kupa’da karşılaşmak üzere Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’a gitti. Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Fenerbahçe, Cumhuriyetin 100. yılı kutlamaları kapsamında Al-Awwal Park (Kral Suud Üniversitesi) Stadyumu’nda cuma akşamı saat 20.45’te mücadele edecekti. Ancak maçın başlamasına saatler kala ortaya çıkan bir skandal, maçın ertelenmesine neden oldu.

SUUDİ YÖNETİMİNDEN SKANDAL KARAR

Maç öncesi Galatasaray ile Fenerbahçe, sahaya Atatürk pankartı ve tişörtü ile çıkmak istedi. Ancak Suudi Arabistan yönetimi, bu talebi reddetti. Suudi yönetimi, Türk takımlarına Atatürk pankartı ve tişörtü için izin vermediğini bildirdi. Bu karar, Türk takımlarının büyük tepkisine neden oldu.

TÜRK TAKIMLARI BOYKOT ETTİ

Galatasaray ile Fenerbahçe, Suudi yönetiminin skandal kararına karşı ortak bir tavır sergiledi. İki takım da taleplerinin kabul edilmesi için ısrar etti. Suudi yönetimi ise geri adım atmadı. Bunun üzerine Türk takımları, maçı boykot etme kararı aldı. Galatasaray ile Fenerbahçe, sahaya çıkmayarak maçın ertelenmesini sağladı.

maç

TARAFTARLAR TAKIMLARINI COŞKUYLA KARŞILADI

Galatasaray ile Fenerbahçe, erteleme kararının ardından yurda döndü. İstanbul Havalimanı’na iniş yapan Galatasaray kafilesini ve Sabiha Gökçen Havalimanı’na inen Fenerbahçe kafilesini binlerce taraftar karşıladı. Taraftarlar, takımlarına destek vererek, “Atatürk’ün askerleriyiz” sloganları attı.

maç

ORTAK AÇIKLAMA YAPILDI

Öte yandan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Galatasaray ve Fenerbahçe, ertelenen Süper Kupa Finali için ortak bir açıklama yaptı. Açıklamada, ayrıntıya girilmezken, “Bazı aksaklıklar nedeniyle Kulüplerimizle birlikte aldığımız ortak karar neticesinde ileri bir tarihe ertelenmiştir.” ifadeleri kullanıldı. Süper Kupa Finali’nin ne zaman ve nerede oynanacağı henüz belli değil.

maç