Süper Lig'in 29. haftasında deplasmanda Beşiktaş'a 2-1 yenilen Galatasaray, namağlup ünvanını kaybetti. Tüpraş Stadı'nda gerçekleştirilen mücadelede, 23. dakikada Rafa Silva'nın attığı golle geriye düşen sarı-kırmızılı ekip, 36. dakikada Przemyslaw Frankowski'nin kırmızı kart görmesiyle bir kişi eksik kaldı. Ancak Galatasaray, 45. dakikada Lucas Torreira'nın attığı şık golle devre arasına 1-1 ile girdi.
İkinci yarıda 66. dakikada Gedson Fernandes'in attığı golle bir kez daha geri düşen Galatasaray, teknik direktör Okan Buruk'un yapmış olduğu hamlelerle maçı çeviremeyerek, sahadan 2-1 mağlubiyetle ayrıldı.
Bu sezon ligde 27 maça çıkan Galatasaray, 22 galibiyet ve 5 beraberlik elde etmişti. Beşiktaş mağlubiyetiyle birlikte, takımın namağlup ünvanı sona erdi ve puanı 71'de kaldı.
Galatasaray, en yakın takipçisi Fenerbahçe ile 9 puanlık farkı koruyamazken, bu durum Fenerbahçe'nin Sipay Bodrum FK'yi yendiği haftada meydana geldi. Böylece Galatasaray'ın 71 puanı bulunurken, Fenerbahçe 65 puana ulaştı. İki takım arasındaki fark, 30. haftada Galatasaray'ın bay geçeceği süreçte 3 puana düşecek.
Galatasaray, 28 maçlık yenilmezlik serisine de veda etmiş oldu. Sarı-kırmızılı ekibin son mağlubiyeti, geçen sezonun 37. haftasında oynanan Fenerbahçe derbisinde yaşanmıştı. Beşiktaş derbisinde bu serinin sürmesi bekleniyordu ancak sonuç böyle olmadı.
Bununla birlikte, Galatasaray, deplasmanda 25 maçlık yenilmezlik serisine de veda etmiş oldu. Dış sahada son yenilgisini geçen sezonun 12. haftasında Atakaş Hatayspor karşısında yaşamış olan Galatasaray, deplasmandaki 25 müsabakadan 21 galibiyet ve 4 beraberlik elde etmişti.
Ayrıca, bu mücadeleyle birlikte Galatasaray, Beşiktaş'a 3 maç sonra mağlup oldu. Beşiktaş'a karşı son yenilgisi 30 Nisan 2023'te gerçekleşmişti.
Torreira, Beşiktaş karşısında 2. golünü atarak, bu sezonki gol sayısını artırdı. Polonyalı oyuncu Frankowski, maçın 33. dakikasında VAR incelemesi sonucu oyundan atıldı.