Furkan Apartmanı davasında 4. duruşma: Mahkeme savcılık mütalaasını değerlendirmek üzere duruşmayı erteledi

Nizip'te 51 kişinin öldüğü Furkan Apartmanı davasında 4. duruşma görüldü; mahkeme, savcılık mütalaasını değerlendirmek üzere duruşmayı erteledi.

Yayın Tarihi: 23.01.2026 16:01
Güncelleme Tarihi: 23.01.2026 16:08

Furkan Apartmanı davasında 4. duruşma: Mahkeme savcılık mütalaasını değerlendirmek üzere duruşmayı erteledi

Furkan Apartmanı davasında 4. duruşma yapıldı

Gaziantep'in Nizip ilçesinde, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve 51 kişinin hayatını kaybettiği Furkan Apartmanı davasının dördüncü duruşması Nizip Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmada taraf avukatları ve maktul yakınları hazır bulundu.

Duruşma katılımcıları ve savunmalar

Duruşmaya tutuksuz sanıklar Faik Ö., Eyüp Ö., Bülent B., Nejdet A., Mehmet A., Oktay A., Ömer Ş., Coşkun Ş. ile sanık avukatları ve maktul avukatları katıldı. Tutuklu sanık Hasan Hüseyin S. ile ev hapsindeki sanık Yılmaz Şahin Y. ise SEGBİS üzerinden duruşmaya bağlandı.

Tutuksuz sanıkların tamamı savunma vererek beraat talep etti. Tutuklu sanık Hasan Hüseyin S. önceki savunmalarını tekrar etti ve beraatini istedi.

Savcılık mütalaası ve mahkeme kararı

Savcılık, bazı sanıklar hakkında farklı suç nitelendirmeleriyle ceza talep etti: Hasan S., Faik Ö., Eyüp Ö., Necdet A. ve Coşkun Ş. hakkında bilinçli taksirle öldürme suçundan; Mehmet A., Oktay A. ve kamu görevlisi Bülent B. hakkında ise taksirle öldürme suçundan cezalandırılma talebinde bulunuldu.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanığın tutukluluğunun devamına karar verdi ve savcılığın mütalaasını değerlendirmek üzere duruşmayı erteledi.

Önceki kararlar ve dosyaların birleştirilmesi

Hatırlanacağı üzere, Nizip Ağır Ceza Mahkemesi 19 Temmuz 2024 tarihli karar duruşmasında mühendis sanık Yılmaz Şahin Yurtyapan hakkında bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma suçundan 16 yıl 8 ay hapis kararı vermiş; sanıklar Faik Ö., Eyüp Ö. ve Nejdet A. hakkında ise delil yetersizliği nedeniyle beraat kararı çıkarılmıştı.

Daha sonra Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 16. Ceza Dairesi, yerel mahkeme kararını inceleyerek bozdu. Daire kararında, Faik Ö. ve Eyüp Ö. hakkında "kolon kesilmesi" iddiasıyla yeni bir iddianame düzenlendiği ve olayın bütün olarak değerlendirilmesi gerektiği vurgulandı. Bu çerçevede dosyaların birleştirilmesine ve tüm delillerin birlikte tartışılmasına karar verildi.

Sonuç: Mahkeme, savcılık mütalaasını değerlendirmek üzere duruşmayı erteleyerek süreçteki birleşik inceleme beklentisini sürdürdü.

GAZİANTEP'İN NİZİP İLÇESİNDE, KAHRAMANMARAŞ MERKEZLİ 6 ŞUBAT DEPREMLERİNDE YIKILAN VE 51 KİŞİNİN...

GAZİANTEP'İN NİZİP İLÇESİNDE, KAHRAMANMARAŞ MERKEZLİ 6 ŞUBAT DEPREMLERİNDE YIKILAN VE 51 KİŞİNİN ÖLÜMÜNE NEDEN OLAN FURKAN APARTMANI DAVASINDA KARAR DURUŞMASI GÖRÜLDÜ.

GAZİANTEP'İN NİZİP İLÇESİNDE, KAHRAMANMARAŞ MERKEZLİ 6 ŞUBAT DEPREMLERİNDE YIKILAN VE 51 KİŞİNİN...

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.