
Gazze'de Kadınların Rolü
Gazze'de gönüllü çalışmalarda bulunan Fransız hemşire Imane Maarifi, Filistinlilerin kadınlara verdiği önemi vurgulayarak, "Bu, Gazze'de beni derinden etkileyen bir şey. Orada kadınları her gün onurlandırıyorlar. Gazze'de her gün '8 Mart' gibi" dedi.
Gönüllülük Süreci ve İlk İzlenimler
İzrael'in saldırıları sürerken geçtiğimiz yıl ocak ayında Han Yunus kentindeki Avrupa Hastanesi'nde iki hafta süreyle görev yapan Maarifi, bölgedeki kadınların toplum içindeki yerini gözlemleme fırsatı buldu. Hemşirelik mesleğine olan ilgisini de paylaşan Maarifi, "İki kat etkisi olan bir meslek istiyordum ve bu nedenle insana odaklanan bir meslek seçtim" ifadelerini kullandı.
Gazze'deki Eşitlik ve Saygı
Gazze'ye insani yardım için giden kadınların avantajlı bir durumda olduğunu savunan Maarifi, "Filistinlilerin kadınlara saygı duyduğunu ve kadının hayatın merkezinde olduğunu bilmek gerekiyor" şeklinde konuştu. Ayrıca, kendisinin Gazze'deki yemek kültürüne de vurgu yaparak, "Beklemediğim bir eşitlik vardı" dedi.
Çocuk Önceliği ve Annelik İnstinkti
Gazzelilerin ihtiyaç duyduğu hijyen malzemelerine ulaşmanın zorluğuna dikkat çeken Maarifi, bölgedeki kadınların çocuklarına her zaman öncelik verdiğini belirtti. "Su bulduklarında çocuklarını yıkamayı tercih ettikleri için her gün yıkanamayan kadınlar gördüm"
Kadınlara Duyulan Saygı
Gazze’deyken kadınlara duyulan derin saygıyı hissettiğini belirten Maarifi, "Orada kadınları her gün onurlandırıyorlar. Belki de Batı'da da Gazzelilerden öğrenmemiz gerekiyor" diyerek, kadına verilen değeri öne çıkardı.
Gazze'de gönüllü görev yaptığı sırada yaraları saran Fas asıllı Fransız hemşire İmane Maarifi, Filistinlilerin derin saygı duydukları kadınları hayatın merkezine yerleştirdiklerini belirtti. Müslüman kadın hemşire Maarifi, sağlık alanında çalışmaya nasıl karar verdiğini ve Gazze'de kadınların toplumdaki konumunu AA muhabirine anlattı.