Fransa Dışişleri Bakanı Stephane Sejourne, yeni bir açıklamasında İsrail’e baskı ve yaptırım uygulanabileceğini aktardı.
Fransız RFI radyosuna konuk olan ve France 24 ortak yayınına katılan Stephane Sejourne, Gazze’de işlenen insanlık suçu ve yardım girişlerinin engellenmesi hakkında konuştu. İnsani yardımların Gazze’ye ulaştırılması ve kuzey ile güney geçişlerinin açılması gerektiğini ifade eden Sejourne, bölgede yüzlerde yardım tırına ihtiyaç olduğunu aktardı.
Fransa Dışişleri Bakanı Sejourne, Gazze’ye insani yardım ulaştırmak için İsrail’e karşı baskının artıp durumun yaptırımlara varabileceğini belirtti. Ayrıca, Fransa’nın Batı Şeria’da Filistinlilere karşı şiddet uygulayan Yahudi yerleşimcilerden de bahsetti. Avrupa düzeyinde yaptırım uygulanmasını teklif eden iki ülkeden biri olduklarına dikkat çeken Fransa Dışişleri Bakanı, insani yardımın Gazze’ye ulaşması için gerekirse buna devam edeceklerini kaydetti.
Son olarak Sejourne, Filistin meselesinde iki devletli çözümden yana olduklarını vurguladı. Ayrıca, Fransa’nın İsrail’in dostu olmaya devam edeceğini de ekledi.