DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0,01%
BITCOIN
3.855.536,61 -0,04%

Fransa, İsrail yönünde İran'a ait 10'dan az İHA'yı etkisiz hale getirdi

Fransa Savunma Bakanı, Türkiye'nin hava savunma sistemleriyle İran'a ait İHA'ları etkisiz hale getirdiğini duyurdu.

Yayın Tarihi: 26.06.2025 12:45
Güncelleme Tarihi: 26.06.2025 12:45

Fransa, İsrail yönünde İran'a ait 10'dan az İHA'yı etkisiz hale getirdi

Fransa Savunma Bakanı Sebastien Lecornu, ülkesinin İsrail istikametinde bulunan İran'a ait 10'dan az insansız hava aracını (İHA) etkisiz hale getirdiğini açıkladı.

Lecornu, Orta Doğu'daki güncel duruma ilişkin olarak dün akşam Ulusal Mecliste düzenlenen oturumda, İsrail'in İran'a yönelik saldırılarının başladığı çatışma ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Ülkesinin, İsrail'in saldırılarına katkı sağlamadığını ve meşru savunma gerekçesiyle bölgedeki üslerini koruduğunu vurguladı.

Bakan, Fransa'nın hava savunma sistemleri ve konuşlandırılmış Rafale savaş uçaklarıyla etkin bir şekilde İHA'ları etkisiz hale getirdiğini belirtti. Lecornu, X hesabından yaptığı açıklamada, etkisiz hale getirilen İHA'ların İsrail istikametinde olduğunu ifade etti.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı