Yerinden edilmiş Filistinli sivillerin kaldığı kampın dün bombalanmasının ardından Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yeni bir çağrıda bulundu. X sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan Macron, Refah’taki Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) kampının bombalanmasına karşı “öfke içinde olduğunu” kaydetti.
Söz konusu saldırıların artık durması gerektiğini kaydeden ve Refah’ta siviller için herhangi bir güvenli bölge olmadığına dikkat çekti. İsrail’in uluslararası hukuka uygun davranması gerektiğini vurgulayan Macron, derhal ateşkes çağrısında bulundu.
Neler oldu?
Uluslararası Adalet Divanı (UAD) tarafından yapılan açıklamada İsrail’in Refah’ta saldırıları durdurması kararı verilmişti. Ancak İsrail bu karara uymadığı gibi Refah saldırılarını genişletti. Genişleyen saldırılarda en az 40 Filistinlinin hayatını kaybettiği açıklanırken çok sayıda yaralı olduğu bilgisi de paylaşıldı.