İran’ın en kritik nükleer tesisi olan Fordo, ABD'nin düzenlediği hava saldırısının ardından nükleer sızıntı olduğu yönündeki endişeleri ortadan kaldıracak açıklamalar yapıldı. Kum eyaletinden bir Valilik yetkilisi, Fordo tesisinde yapılan saldırının detaylarına dair açıklamalarda bulundu.
Yetkili, saldırının Amerika Birleşik Devletleri tarafından gerçekleştirildiğini ve tesiste hasar meydana geldiğini bildirdi. Ancak, tesisin içinde ve çevresinde herhangi bir nükleer sızıntı bulunmadığını vurguladı. Bu açıklama, nükleer güvenlik konusunda endişeleri azaltacak nitelikte.
ABD Başkanı Donald Trump, İran’daki Fordo, Natanz ve İsfahan nükleer tesislerine hava saldırıları düzenlediklerini duyurmuştu. İran medyası ise Fordo’nun bulunduğu Kum kentinden, saldırının yapıldığına dair beyanlar aldı. İsfahan Vali Yardımcısı Ekber Salihi, saldırıların İsfahan ve Natanz nükleer merkezleri yakınında gerçekleştiğini bildirdi ve daha fazla bilginin daha sonra paylaşılacağını belirtti.
İran devlet televizyonu ise saldırı haberlerini teyit etmeden, ilgili tesislerin önceden boşaltıldığını ve nükleer malzemelerin başka bir yere taşındığını aktardı.