4. FoodFest Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali
Bu yıl dördüncüsü düzenlenen FoodFest Uluslararası Gastronomi Festivali, Antalya'nın Karaalioğlu Parkı'nda ünlü şefleri bir araya getirdi. Festivalin ikinci gününde gerçekleştirilen workshop, panel ve söyleşiler katılımcılara farklı lezzet deneyimleri sundu.
Stantlarda Lezzet Dolu Anlar
Festival alanında kentin marka işletmeleri tarafından kurulan stantlarda çeşitli yerel lezzetler ziyaretçilere sunuldu. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, ünlü şef Ömür Akkor ve Çiğdem Seferoğlu, yemek sunumlarıyla katılımcılarla bir araya geldi. Programcı İdil Yazar, Antalya'nın yerel lezzetleriyle sağlıklı ve besleyici tarifleri misafirler ile paylaştı.
Şef Arda Türkmen, festivalde özel bir yemek olarak 'Zeytin Piyazı' hazırladı.
Başkan Böcek'ten Antalya'nın Gastronomi Vurgusu
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, festivalde yaptığı konuşmada, etkinliğe gösterilen ilginin kendilerini memnun ettiğini belirtti. Antalya'nın artık bir gastronomi şehri haline geldiğini vurgulayan Böcek, "Antalya'mızın yerel lezzetlerini tüm dünyaya aktarmaya çalışıyoruz. Gastronomi, kentin turizmi 12 aya yayma çabalarının önemli bir parçasıdır" dedi.
Önemli Söyleşiler ve Katılımlar
Festival kapsamında, Başkan Böcek ve MasterChef Mehmet Yalçınkaya tarafından gerçekleştirilen "Antalya'nın Mutfak Zenginliği" konulu söyleşi büyük ilgi gördü. Yalçınkaya, bu tür etkinliklerin devamlılığının önemli olduğunu belirtti ve Antalya'nın gastronomi alanındaki başarılarına dikkat çekti.
MasterChef Somer Sivrioğlu ise, "Antalya Ürünleri ile Uluslararası Mutfaklarda Yer Almak" konulu söyleşide deneyimlerini paylaştı. Festival, yarın sona erecek.
Antalya'da bu yıl dördüncüsü düzenlenen FoodFest Uluslararası Gastronomi Festivali, ünlü şefleri ağırladı.
Antalya'da bu yıl dördüncüsü düzenlenen FoodFest Uluslararası Gastronomi Festivali, ünlü şefleri ağırladı.