Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Firefly dördüncü kez Alpha roketini fırlattı!

Firefly, uzaya Lockheed Martin'den yük taşımak için Alpha roketini dördüncü defa yörüngeye ulaştırdı.

Yayın Tarihi: 24.12.2023 11:28
Güncelleme Tarihi: 24.12.2023 11:31

Firefly dördüncü kez Alpha roketini fırlattı!

Firefly Aerospace Alpha roketini yörüngeye gönderdi ve şirket, uzaya Lockheed Martin'den bir yük taşıdı. Ancak şirket henüz uyduyu hedef yörüngesine başarıyla yerleştirip yerleştirmediği konusunda kamuoyunu bilgilendirmedi. Bu da roketin ikinci kademesinde bir sorun olduğunu gösteriyor olabilir.

Fırlatma Firefly'ın Alpha roketinin dördüncü uçuşu oldu. Araç Kaliforniya'daki Vandenberg Uzay Kuvvetleri Üssünden yerel saatle sabah 9:32'de havalandı. Fly the Lightning adı verilen görev, müşteri Lockheed Martin için ticari bir fırlatmaydı. Roket, Lockheed'in Elektronik Yönlendirilebilir Anten (ESA) teknoloji göstericisi olarak adlandırılan gösterici yükünü alçak Dünya yörüngesine taşıyordu.

firefly

GÖREVİN BİRDEN FAZLA AMACI VAR

Yerel saatle sabah 9:40 sularında Firefly, Alpha'nın ikinci kademe motorunu yeniden ateşleyerek yaklaşık 40 dakika içinde yörüngede dairesel hale getireceğini paylaştı.

Görevin öncelikli amacı faydalı yükü yerleştirmek olsa da Firefly, görev ekibinin aynı zamanda faydalı yükün teslim alınmasından fırlatmaya hazır hale gelmesine kadar geçen toplam çalışma saatlerini de takip ettiğini ve böylece Uzay Kuvvetleri'ne hızlı fırlatma kabiliyetine sahip olduğunu göstermeye devam edeceğini söyledi.

Hızlı fırlatma Uzay Kuvvetleri için çok önemli. Firefly bunu fırlatmaya hazır olma konusunda yeni bir rekor kıran son Alfa görevi sırasında zaten bir kez göstermişti. Bu görevde Firefly'ın son fırlatma hazırlıklarını tamamlamak, faydalı yükü kapsüllemek ve rokete bağlamak için sadece 24 saati vardı.