Filistinli Tutuklu Yaşamını Yitirdi
37 yaşındaki Filistinli tutuklu Muhammed Münir Musa, tedavi gördüğü Biru's Sebi (Beer Şeva) Soroka Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. 20 Nisan 2023'ten beri tutuklu olan Musa, şeker hastalığıyla mücadele ediyordu.
Detaylar
Musa, Ramon Cezaevi'nden hastaneye nakil edildi fakat ölüm nedeni hakkında henüz bir bilgi verilmedi. Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyeti, uluslararası toplumu İsrail'in Filistinli tutuklular üzerindeki baskılarına karşı sorumluluk almaya çağırdı.
Uluslararası Tepkiler
Açıklamada, "İsrail, Filistinli tutuklulara açlık ve işkence uygulamaktadır. 7 Ekim 2023'ten bu yana hayatını kaybeden 40 Filistinli tutuklunun ölüm nedenleri arasında tıbbi ihmal öne çıkıyor," denildi.
Gözaltı ve Saldırılar Artmakta
7 Ekim 2023 itibarıyla, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik başlattığı saldırılarla birlikte Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik gözaltıların, baskınların ve saldırıların arttığı gözlemleniyor. Bu süreçte, 11 bin 100'den fazla Filistinlinin gözaltına alındığı bildiriliyor.