El-Ezher'den Filistinli Direnişçilere Destek
Mısır merkezli El-Ezher Kurumu, son dönemde yaşanan İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Filistinli direnişçilerin terörist değil kahraman olduğunu vurguladı. Yapılan açıklamada, "Filistin Direnişinin Kahraman Şehitleri" başlığıyla yayımlanan taziye mesajında, direnişçilerin düşmanlarının korkusunu yaratan birer mücahit oldukları belirtildi.
İsrail'in Saldırılarına Tepki
El-Ezher, İsrail'in Gazze'deki saldırıları sonucunda Hamas lideri Yahya Sinvar’ın hayatını kaybetmesine atıfta bulunarak, "Eli kanlı siyonistlerin saldırılarına maruz kalarak şehit olan Filistin direnişinin kahraman evlatlarını rahmetle anıyoruz" ifadesini kullandı.
Uluslararası Toplum Eleştirildi
Taziye mesajında ayrıca, "Siyonistler, Arap topraklarımızda fesat çıkararak katliamlar işledi, yıkım ve işgalle varlığını sürdürdü" şeklinde ifadeler yer aldı ve uluslararası toplumun bu duruma karşı sessiz kaldığı belirtildi.
Medyanın Rolü ve Yanlış Algılar
El-Ezher, siyonist medyanın direnişçileri terörist gibi göstermeye çalıştığını, bu duruma karşı dikkatli olunması gerektiğini dile getirerek, "Vatanı, toprağı ve kutsal davayı savunmak en büyük onurdur" dedi.
İsrail Ordusu, Yahya Sinvar'ın hayatını kaybettiğini doğrularken, Hamas cephesinden henüz resmi bir açıklama gelmedi.